Основним завданням є реформа змісту освіти


Нашим основним завданням є реформа змісту освіти, - Лілія Гриневич



Основним завданням для Міністерства освіти і науки України є проведення реформи змісту освіти. На цьому наголосила міністр Лілія Гриневич під час брифінгу у Сумській обласній державній адміністрації, в рамках робочої поїздки.

«Школа повинна готувати дітей до життя, надавати їм компетентності, уміння і знання, які необхідні для життя у 21 столітті, а навчальні програми не повинні бути перевантаженими зайвою теоретичною інформацією», - наголосила міністр.

Лілія Гриневич повідомила, що Міносвіти працює над введенням елементів компетентнісного навчання у початковій школі, у зв’язку з чим, вже переглядаються навчальні програми.

«Навчання в початковій школі перевантажено зайвою інформацією, що не дає можливості дітям розвивати творчі здібності», - зазначила Міністр.

Окрім того, Лілія Гриневич заявила, що Міністерство розпочинає розроблення нових стандартів освіти у початковій, базовій та старшій школі.

За словами міністра, саме концепція нової української школи стане предметом обговорення на майбутніх серпневих конференціях освітян. «У ній ми випишемо всі особливості, які пов’язані з новим підходом до компетентного навчання, а також запропонуємо структуру нової української школи та механізми, які дозволять реалізувати цей проект», - підкреслила Лілія Гриневич.



Додатково:

"Модернізація" професійно-технічної освіти ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4737 )

Лилия Гриневич: Стоимость аттестатов будет удешевлена ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4697 )

Палкий привіт абітурієнтам від парламенту ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4566 )



Огигінал новини «Основним завданням є реформа змісту освіти» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4745
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php