Проведено перше засідання комісії Міносвіти щодо врегулювання діяльності Національного авіаційного університету


12 травня 2016 року у Міністерстві освіти і науки відбулось перше засідання комісії щодо врегулювання питань діяльності Національного авіаційного університету, що транслювалося в режимі онлайн на освітньому порталі «Педагогічна Преса».

У заході взяли участь заступник Міністра освіти і науки – керівник апарату Роман Греба, директор департаменту вищої освіти Олег Шаров, члени комісії, представники Національного авіаційного університету, громадськості та вищих навчальних закладів.

Заступник Міністра-керівник апарату також повідомив, що Міністром освіти і науки України Лілією Гриневич визначено головою комісії по врегулюванню діяльності Національного авіаційного університету директора департаменту вищої освіти Олега Шарова. «Процес буде відкритий та прозорий. Міністерство також залучило до обговорення представників громадських організацій, які мають право долучатися до обговорення з різних питань», - Роман Греба.

Директор департаменту вищої освіти Олег Шаров наголосив на основних завданнях створеної комісії. «Наше питання – оцінка управлінської діяльності і надання відповідних рекомендацій», - підкреслив він.

За словами Олега Шарова, на першому засіданні розглядатиметься питання про прийом скарг і звернень. Ті скарги, що будуть надходити на момент початку роботи комісії будуть розглянуті окремо. Адміністрація Національного авіаційного університету після вивчення цих звернень надаватиме на них відповідь.

Окрім того, відповідно до наказу до 15 липня 2016 року комісія має підготувати зведену довідку про управлінську діяльність закладу. Комісія братиме до уваги і заслуховуватиме в різні дні офіційні висновки інстанцій, які здійснювали перевірку НАУ.

На першому засіданні комісії була зачитана коротка інформація всіх звернень громадян щодо роботи Національного університету, а також члени комісії заслухали інформаційну довідку Державної інспекції навчальних закладів.

За рішенням комісії адміністрація Національного авіаційного університету 13 травня має отримати від Міністерства освіти і науки запит щодо скарг і звернень та до 24 травня має на них відреагувати.

Нагадаємо, для перевірки скарг і звернень громадськості щодо діяльності Національного авіаційного університету Міністерство освіти і науки України (наказ МОН України від 6 травня 2015 р. № 487) створило комісію.

Наступне засідання комісії відбудеться 30 травня 2016 року о 15.00.




Додатково:

Віктор Андрущенко: Звернення до колективу викладачів, співробітників і студентів НПУ імені М.П. Драгоманова ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4647 )

ВНЗ України в міжнародних асоціаціях університетів у 2015 році - інформація в рамках підготовки рейтингу "Топ 200 Україна" ( https://euroosvita.net/index.php/?category=49&id=4584 )

ІРРП: Результати моніторингу відкритості веб-сайтів вищих навчальних закладів України ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4470 )




Огигінал новини «Проведено перше засідання комісії Міносвіти щодо врегулювання діяльності Національного авіаційного університету» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4740
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php