Явка на ЗНО з української мови і літератури склала більше ніж 95%


5 травня відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури.



Для участі в тестуванні з цього навчального предмета зареєструвалося найбільше учасників – 267 006 осіб. Українська мова і література є обов’язковим предметом для випускників загальноосвітніх закладів 2016 року, результат якого зараховується як оцінка за державну підсумкову атестацію. За оперативною інформацією для проходження зовнішнього оцінювання з української мови і літератури з’явилося 95,07 % від кількості зареєстрованих учасників, не з'явилося – 4,9 %, не були допущені до участі в тестуванні (прийшли на пункт проведення зовнішнього незалежного оцінювання без документів) і запізнилися – 0,03 %. У 2015 році явка на тестуванні з української мови і літератури складала 95,4 %.

До проведення зовнішнього незалежного оцінювання в пунктах тестування було залучено 56 731 особу. За дотриманням процедури зовнішнього незалежного оцінювання спостерігало 1 622 громадські спостерігачі.

Правильні відповіді на завдання сертифікаційної роботи з української мови і літератури будуть оприлюднені 6 травня на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Прикрий випадок стався на одному з пунктів тестування в Ужгороді. Під час проведення зовнішнього незалежного оцінювання надійшов анонімний телефонний дзвінок про замінування. Учасників, які ще не закінчили роботу над тестом, було евакуйовано з приміщення. За фактом замінування проводиться розслідування.

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання, які не змогли взяти участь в основній сесії зовнішнього оцінювання з української мови і літератури через причини, які не залежали від їхніх дій та волі, можуть зареєструватися для участі в додатковій сесії.

Поважними причинами неучасті в основній сесії є: хвороба, смерть рідних по крові або шлюбу, стихійне лихо, у тому числі пожежа, повінь, землетрус, військові або суспільні збурення, техногенна катастрофа в день або переддень проведення зовнішнього незалежного оцінювання, участь у міжнародних, всеукраїнських заходах (змаганнях, конкурсах, олімпіадах).

Для проходження зовнішнього незалежного оцінювання під час додаткової сесії необхідно протягом 5 робочих днів з урахуванням дня проведення тестування подати до регіонального центру, у якому проходили реєстрацію, документ, що підтверджує причину неучасті в основній сесії та відповідну заяву (на ім’я директора регіонального центру). Рішення щодо реєстрації для участі в додатковій сесії зовнішнього незалежного оцінювання ухвалює регламентна комісія регіонального центру оцінювання якості освіти.



Додатково:

Розпочато підготовку з визначення рейтингів університетів України III, IV рівнів акредитації в 2016 році ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4657 )

Оприлюднено результати апробаційного зовнішнього незалежного оцінювання з іноземних мов ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4713 )

Для участі в ЗНО 2016 зареєстровано 267 172 особи ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4672 )



Огигінал новини «Явка на ЗНО з української мови і літератури склала більше ніж 95%» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4724
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php