Верховна Рада спростила переселенцям вступ до ВНЗ на Донбасі


Зміни стосуються тільки університетів і вищих навчальних закладів, що "переїхали" з Луганської та Донецької областей.



Верховна Рада України підтримала законопроект №4350 "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на отримання освіти осіб, місце проживання яких є територія проведення антитерористичної операції". За документ проголосували 264 парламентарія.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроектом створюються додаткові можливості прийому на навчання до вищих навчальних закладів, проходження державної підсумкової атестації та отримання документа державного зразка про повну загальну середню освіту для осіб, місце проживання яких є територія проведення антитерористичної операції (на період її проведення).

Відповідно, абітурієнти матимуть можливість отримати диплом про повну загальну середню освіту, склавши на території, підконтрольній українській владі, іспити, перелік яких затверджує центральний орган виконавчої влади, який забезпечує формування державної політики у сфері освіти.

Наявність атестата про повну загальну середню освіту відкриє доступ до здачі Зовнішнього незалежного оцінювання, а також можливість вступати до будь-якого евакуйованого з території проведення бойових дій і тимчасово окупованій території вищого навчального закладу або вуз, розташованих на території Луганської та Донецької області, де здійснюють свої повноваження обласні військово цивільні адміністрації, за умови здачі тільки вступних іспитів на конкурсній основі.



Огигінал новини «Верховна Рада спростила переселенцям вступ до ВНЗ на Донбасі» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4700
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php