Апробовано нові тестові завдання з іноземних мов


Апробовано нові тестові завдання з іноземних мов.



Результати учасників будуть відомі 27 квітня.

16 квітня відбулося апробаційне зовнішнє незалежне оцінювання результатів навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти з англійської, іспанської, німецької та французької мов у Київській, Львівській, Одеській областях, а також у місті Києві. Апробаційне тестування проводилося з метою відбору якісних завдань для майбутніх тестів.

Окрім завдань, що передбачають перевірку таких комунікативних умінь як читання та письмо, апробувалися також завдання нового формату, спрямовані на перевірку ще одного виду мовленнєвої діяльності – розуміння мови на слух (аудіювання).

Під час апробації використовувалися завдання різних рівнів складності. B1 – для випускників, які вивчали іноземну мову на рівні стандарту або академічному, В2 – для випускників, які вивчали іноземну мову на профільному рівні. Вибірка в регіонах формувалася для кожного рівня окремо. 70 % учасників для рівня В1– це учні міських загальноосвітніх навчальних закладів, решта (30 %) – сільських. Для рівня В2– 80 % і 20 % відповідно.

Ознайомитися з результатами апробаційного тестування можна буде після 27 квітня 2016 р. Для цього потрібно скористатися сервісом «Персональний кабінет учасника апробаційного тестування», який буде створено на веб-сайті Українського центру.

За бажанням учасників результати апробаційного зовнішнього незалежного оцінювання можуть бути зараховані як оцінка за державну підсумкову атестацію з відповідної іноземної мови. Інформація про результати тестування осіб, які виявлять таке бажання, буде передана навчальним закладам.

Звіт про проведення апробації тестових завдань нового формату з іноземних мов буде оприлюднено до 31 травня 2016 р.

Сюжети про те, як 16 квітня проводилася апробація тестів ЗНО з іноземних мов, можна переглянути на телеканалах 1+1 ( http://old.tsn.ua/video/video-novini/sogodni-blizko-4-tisyach-shkolyariv-skladali-probni-audio-testi-z-inozemnih-mov.html ) та «Київ» ( https://www.youtube.com/watch?v=7V_Q-t6ROR4 ) (з 7 хв.25 сек.)



Додатково:

Директор УЦОЯО: «Для вступу абітурієнти подають сертифікати ЗНО лише 2016 року» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4561 )

У Київській, Львівській, Одеській областях та у місті Києві буде проведено апробаційне ЗНО з іноземних мов ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4533 )

«Мі інгліш ніхт ферштейн». Складні тести чи непідготовлені учні? ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=743 )



Огигінал новини «Апробовано нові тестові завдання з іноземних мов» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4698
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php