В українських школах хочуть ввести 12-річне навчання


Середні школи перейдуть на 12-річний термін навчання в рамках реформи освіти.



Про це в ефірі "Громадського ТБ ( http://www.hromadske.tv/society/shkolam-potriben-dodatkovii-12-rik-navchannya-----/ )" заявила новообраний міністр освіти України Лілія Гриневич.



"Нам потрібен новий сенс і нові цілі середньої освіти. Дітям необхідна не тільки сума знань, повинен бути перелік компетенцій, які, до речі, узгоджені в ЄС. Цей перелік складається не тільки з володіння мовами, математики та природничих науки, але сюди входить і підприємництво, фінансова грамотність, вміння працювати в команді. І ось щоб цим володіти і потрібен додатковий рік навчання", – сказала вона.

За її словами, питання введення 12-го року навчання не стоїть на порядку денному найближчим часом. "Очевидно, що він не буде введений завтра. Буде оприлюднено план впровадження реформи, щоб ми були готові фінансово і соціально", – підкреслила вона.

Гриневич також зазначила, що зовнішнє незалежне оцінювання ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4689 ) не буде скасовано.

Нагадаємо, вчора Україна отримала новий уряд. Верховна Рада 257 голосами проголосувала за Кабінет міністрів на чолі з Гройсманом.



Додатково:

Відбулося пробне ЗНО з 11 предметів ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4686 )

Визначено поріг «склав/не склав» для пробного ЗНО з української мови і літератури ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4684 )

Розпочато підготовку з визначення рейтингів університетів України III, IV рівнів акредитації в 2016 році ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4657 )



Огигінал новини «В українських школах хочуть ввести 12-річне навчання» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4691
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php