Автономія ВНЗ як ходіння по муках: Проблеми НМУ імені О.О. Богомольця владу не хвилюють...


Університет (вкотре!) намагається відстоювати законні права на навчальні приміщення у суді...

На 20 квітня 2016 року переніс Господарський суд м. Києва розгляд позову Національного медичного університету імені О.О. Богомольця до Регіонального відділення Фонду державного майна України по м. Києву.

29 березня 2016 року під стінами Господарського суду студентська громада Університету організувала акцію підтримки, сподіваючись на справедливе рішення, яке повинні винести служителі Феміди на користь розвитку медичної освіти, а не в угоду рейдерам.


У позовній заяві НМУ просить суд про визнання недійсним правочину, яким продовжено дію договору оренди ПФ «Петро Великий» як такого, що суперечить законодавству, спрямований проти публічного порядку та є наслідком зловмисної домовленості між орендарем та службовими особами РВ ФДМУ.

Термін дії Договору оренди закінчився 8 жовтня 2015 року. Трудовий колектив університету на конференції прийняв рішення не продовжувати дію договору, а використовувати приміщення для потреб у збільшенні площ для проведення навчального процесу.Про це заздалегідь, в установленому законом порядку були повідомлені орендар ПФ «Петро Великий», Фонд державного майна та Міністерство охорони здоров'я. Проте 31 грудня 2015 року РВ ФДМУ по м. Києву, незважаючи на припинення договору оренди за №6297 від 08.11.2012, відсутність згоди МОЗ України на його продовження змінило власну позицію та продовжило строк дії Договору і уклало додаткову угоду до договору оренди, проігнорувавши рішення Конференції трудового колективу НМУ імені О.О. Богомольця про використання приміщення для власних потреб та рішення МОЗ України як орган управління.

Автономія ВНЗ як ходіння по муках: Проблеми НМУ імені О.О. Богомольця владу не хвилюють... ( /prog/data/upimages/nmu-300316_003.JPG )


Автономія ВНЗ як ходіння по муках: Проблеми НМУ імені О.О. Богомольця владу не хвилюють... ( /prog/data/upimages/nmu-300316_005.JPG )


Адвокат Ігор Хасін, який представляє інтереси НМУ, вважає втручання Регіонального відділення Фонду державного майна України по м. Києву в оперативну господарську діяльність університету явним порушенням законодавства.




За інформацєю:
nmu.edu.ua ( http://www.nmu.edu.ua/news-open.php?id_news=4900 )



Додатково:

НМУ імені О.О. Богомольця: ЛИСТ ГОЛОВІ НАЦІОНАЛЬНОЇ ПОЛІЦІЇ УКРАЇНИ Х. ДЕКАНОЇДЗЕ ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4564 )

НМУ імені О.О. Богомольця: МОЗ України надав три варіанти Акту про результати однієї Комплексної перевірки університету... ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4458 )

НМУ імені О.О. Богомольця: Лист С.Квіту щодо факту плагіату у підручнику, який отримав гриф МОН як рекомендований для навчання студентів ВМНЗ ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4574 )

Катерина Амосова: Перевірку в НМУ імені О. О. Богомольця організували як засіб покарання університету, який не побоявся піти проти чиновників ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4427 )

НМУ ім..О.О.Богомольця: ПОСТАНОВА ОКРУЖНОГО АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДУ ЩОДО ЗАДОВОЛЕННЯ ПОЗОВУ НМУ ПРОТИ МОЗ ( https://euroosvita.net/index.php/?category=65&id=4358 )



Огигінал новини «Автономія ВНЗ як ходіння по муках: Проблеми НМУ імені О.О. Богомольця владу не хвилюють...» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4671
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php