Де навчитися програмуванню в Україні


Добірка IT-компаній України, які охоче навчають інформаційним технологіям на різних умовах.



Де навчитися в Україні програмуванню? Здавалося б, наївне запитання — іти в університет, стати самоучкою, читати книги, учитися онлайн на Coursera, Codecademy, Code School, Prometheus і т.д. Але щоб влаштуватися на бажану роботу практичних знань і навичок однаково може не вистачати.

Тим, у кого є хоча б невеликий багаж теоретичних знань, Work.ua радить іти за менторами й практикою безпосередньо в IT-компанії. Куди саме і як — про це докладніше далі.

1. DataArt

Практикантська програма DataArt розрахована на студентів і молодих розробників із Дніпропетровська, Києва, Львова, Одеси, Харкова, Херсона. Обов'язкові умови — володіння розмовним англійським і теоретичні знання за обраною технологією: .NET, Java, QA, iPhone, Android, Ruby, C++, PHP, Python, Designer. Практикантів зараховують у штат компанії з випробним терміном і під час практики платять фіксовану зарплату.

Якщо ви хочете пройти практикантську програму й одержати можливість стати співробітником DataArt, надсилайте докладне резюме у вільній формі на електронну пошту. Уже для діючих співробітників передбачений насичений освітній центр.

2. SoftServe

IT-школа SoftServe безкоштовна й орієнтується на студентів старших курсів і людей з невеликим досвідом. Курси засновані на використанні сучасних методологій розробки програмного забезпечення (Java, .NET, iOS, Database, MQC, ATQC, DevOps, LAMP, Web-UI, Ruby, Python, UX) і тривають 2-4 місяця.

Щоб стати студентом SoftServe IT Academy, потрібно пройти співбесіду з рекрутером, зробити технічне завдання й здати тест на знання англійської мови. Територіально SoftServe IT Academy проводить набори в Києві, Львові, Дніпропетровську, Рівне, Івано-Франківську, Чернівцях. Після успішного навчання в слухачів є можливість працевлаштуватися в SoftServe.

3. GlobalLogic

GL BaseCamp — це підготовчі IT-курси, які проходять на території технічних університетів Києва, Львова й Харкова. Основні технології, яким навчають: Net, Java, QA, C/C++ і інших. Набір проводиться на постійній основі й має конкурсний характер. Початок курсів - раз у квартал.

Щоб взяти участь у конкурсі на навчання в GL BaseCamp, потрібно пройти тестування, а потім інтерв'ю із представником GlobalLogic. Курс триває близько 3 місяців і завершується проходженням тесту або презентацією власного технічного проекту. Успішним студентам пропонують співробітництво з компанією.

4. ZEO Alliance

ZEO University — безкоштовний навчальний проект від компанії ZEO Alliance у Києві для студентів старших курсів, випускників ВНЗ і всіх бажаючих творити щось видатне працюючи в IT. Для кожної школи ZEO University свої вимоги, але із загальних — гарні аналітичні здатності, знання англійської мови, гарне почуття гумору, орієнтованість на результат. Кращих випускників працевлаштовують.

Більше інформації про поточні набори в ZEO University можна знайти на сторінці у фейсбуці.

5. Epam

EPAM CDP — команда навчального центру однієї із самих великих IT-компаній України зі штатом більше 4000 співробітників. Навчання в EPAM Systems орієнтовано на студентів останніх курсів. Участь можливо після відбірного тестування, які проводять 2 рази в рік: у лютому й вересні. Навчання проходить у Києві, Львові й Харкові по напрямках: тестування, Java, .Net. Кращих випускників працевлаштовують.

6. ThinkMobiles

У закарпатській IT школі ThinkMobiles безкоштовно навчають QA, платно — IOS, Android, JavaScript, Unity3D, JavaScript PRO, Базовий З++. Вартість навчання - 150 $ за курс. Є можливість працевлаштуватися після завершення курсу із частковою компенсацією навчання.

7. Infopulse

Столична IT-школа Infopulse Univer навчає QA, Java, C++, Ruby, Python, SQL, Qt і іншим технологіям. Школа платна - 2500-3000 грн. за курс, що триває 2-5 місяців залежно від обраного напрямку. Тут учать незалежно від освіти, віку, статі й попереднього досвіду роботи.

8. Beetroot

В Beetroot Академії вчать Word Press розробці й паралельно англійському. Курс проходить у Полтаві, триває 4 місяці й коштує 400 $.

Для переселенців з листопада 2015 року в Полтаві й Одесі реалізується безкоштовна програма за підтримкою уряду Японії й ООН. Програма складається із чотирьох блоків: курс Frontend Development (HTML, CSS, WordPress), уроки англійської мови (фокус на розмовній мові), курс по міжособистісному спілкуванню й самопрезентації, а також кар'єрне консультування. Кращих випускників працевлаштовують.

9. Luxoft

В одній із провідні IT-компанії з офісами в Києві, Дніпропетровську й Одесі школи як такої немає, але досить часто Luxoft проводить тренінги, як внутрішні, так і спрямовані на зовнішню аудиторію. Тому є доцільним стежити за новинами компанії.

10. Magento

Magento — одна з яскравих IT-компаній у сегменті Open Source рішень для електронної комерції, з 2011 року входить у групу компаній eBay Inc. Проводить тренінги по РНР і Zend Framework, конференції MageConf і платні курси для розробників, системних адміністраторів, бізнесів-аналітиків у київському офісі.

Визначайтеся з напрямком і технологією, постійно практикуйтеся, вивчайте чужий код, шукайте можливості й різні джерела одержати нові знання, не здавайтеся перед труднощами — і все у вас вийде.



Додатково:

The NMC Horizon Report: Вища освіта – 2016 ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4622 )

«Prometheus»: Опубліковано рейтинг популярності книг за якими навчаються студенти Гарварду, Оксфорду, MIT та інших провідних вишів! ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4609 )

Prometheus підготував підбірку онлайн-курсів, що читають Нобелівські лауреати ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4542 )



Огигінал новини «Де навчитися програмуванню в Україні» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4637
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php