Вступна кампанія 2016 року розпочнеться 11 липня


Цього року вступна кампанія буде тривати всього 16 днів.



Зарахують абітурієнтів у вузи на місця державного замовлення не пізніше 6 серпня.

Цього року вступна кампанія почнеться 11 липня. Приймальні комісії вузів будуть приймати документи від абітурієнтів до 27 липня. Про це під час прямої телефонної лінії Кабінету міністрів України розповів перший заступник Міністра освіти й науки Совсун ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4602 ).

За словами першого заступника міністра, цього року строк вступної кампанії буде коротшим. Відкривати приймальні комісії на більш довгий строк недоцільно. Як показала вступна кампанія минулого року, більше третини від загальної кількості заяв абітурієнтів подавалися в електронному виді. Також у зв'язку з демографічною ситуацією кількість випускників, принаймні до 2019 року, буде зменшуватися. "Таке рішення не приведе до більших черг у приймальні комісії", - завірила Совсун.

Особи, які будуть надходити на спеціальності, що вимагають проведення співбесід, іспитів і творчих конкурсів, будуть подавати документи у вузи до 20 липня. Зарахування на місця державного замовлення буде здійснені не пізніше 6 серпня. Цього року останній раз буде здійснюватися набір на освітньо-кваліфікаційні рівні молодшого фахівця, фахівця.

За словами першого заступника міністра, вступники будуть подавати свої заяви по пріоритетності, що була заснована торік. "Це дозволило зробити процедуру більше автоматизованою й прозорою, зокрема, фактично 85% вступників в 2015 році були розподілені під час першої автоматичної хвилі зарахування.

Під час вступної кампанії-2016 вступник подає таку ж кількість заяв, як і в минулому - 15. Знімається регулювання по кількості вузів, у які абітурієнт може подати заяви, при цьому обмежується кількість спеціальностей, на які абітурієнт може подати заяви - на 5 спеціальностей.

Совсун повідомила, що однієї з важливих особливостей вступної кампанії в 2016 році є те, що міністерство вже не буде здійснювати ручний розподіл місць державного замовлення.

"Для вищого навчального закладу встановлюється кількість місць по певній спеціальності. Абітурієнт, визначивши свою пріоритетність, одержить рекомендацію на зарахування. Таким чином, університет буде знати, скільки абітурієнтів із числа кращих, які одержали право вчитися на бюджеті по певній спеціальності, у них є. Університети відповідно до показників кількості державних місць, які в них були торік, можуть додавати до 25% кількості абітурієнтів у порівнянні з минулим роком", - відзначила перший заступник міністра.

Совсун нагадала, що 1 лютого почалася реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання, що протриває до 4 березня.

Цього року випускники будуть здавати державну підсумкову атестацію у формі ВНО по двох предметах: перший - українська мова й література; другий на вибір - історія України або математика. Можна буде вибрати не більше 4-х предметів для здачі тестів зовнішнього незалежного оцінювання.



Огигінал новини «Вступна кампанія 2016 року розпочнеться 11 липня» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4611
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php