Верховна Рада України: «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти»


Верховна Рада України 305 голосами народних депутатів ухвалила Закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти» ( http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57969 ).

Парламент також врегулював питання фінансового забезпечення професійно-технічної освіти у 2016 році з урахуванням змін до Бюджетного кодексу України, ухвалених Законом «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти» (законопроект за №3831-2 ( http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57969 )). Відповідний законопроект зареєстрований у Верховній Раді за №3830-3 ( http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57970 ). Внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4511 ) підтримали 297 народних депутатів.

Закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти» розроблений з метою врегулювати оптимізацію видатків місцевих бюджетів на професійно-технічну освіту, зокрема, на оплату послуг з підготовки кваліфікованих робітників на умовах державного або регіонального замовлення у професійно-технічних та інших навчальних закладах. Цим законом визначається, що видатки на професійно-технічну освіту здійснюються з бюджетів міст обласного значення – обласних центрів (зміни до статті 89 Кодексу), а оплата поточних видатків на здобуття повної загальної середньої освіти для професійно-технічних навчальних закладів здійснюється за рахунок освітньої субвенції (зміни до статті 103-2 Кодексу).

Субвенція на підтримку підготовки робітничих кадрів у професійно-технічних та інших навчальних закладах для обласних бюджетів, міських бюджетів (міст обласного значення-обласних центрів, міст Києва та Севастополя) на оплату поточних видатків з державного бюджету місцевим бюджетам здійснюватиметься двічі на місяць, як це передбачено для освітньої та медичної субвенцій. Особливості розподілу та перерозподілу обсягів освітньої субвенції можуть визначатися законом про державний бюджет (зміни до статті 108 Кодексу.)


mon.gov.ua ( http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2016/02/04/verxovna-rada-ukrayini-uxvalila-zakon-%C2%ABpro-vnesennya-zmin/ )



Додатково:

Федерація роботодавців України: Підтримай українську профтехосвіту ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4558 )



Огигінал новини «Верховна Рада України: «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо фінансування професійно-технічної освіти»» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4578
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php