КМУ: Про затвердження Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності закладів освіти


Кабінет Міністрів України затвердив ліцензійні умови впровадження освітньої діяльності - постанова від 30 грудня 2015 року № 1187 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності закладів освіти».

Документом встановлюються єдині вимоги до провадження освітньої діяльності у сферах вищої освіти, професійно-технічної,загальної середньої, дошкільної освіти. Зокрема, у сфері вищої освіти – на певному рівні вищої освіти за певною спеціальністю; у сфері професійно-технічної освіти – за певною професією, спеціальністю або класами класифікаційних угруповань (під час ліцензування професійно-технічного (курсового) навчання на виробництві); у сфері загальної середньої освіти – за певним освітнім рівнем; у сфері дошкільної освіти – за певним видом дошкільної освіти.

З метою забезпечення об’єктивності, прозорості процесу ліцензування, неупередженості при прийнятті рішень, прийнятою постановою також затверджується єдиний перелік документів, що подаються для отримання ліцензії, єдині форми заяв про видачу ліцензії та подачі документів до органу ліцензування для всіх суб’єктів здійснення освітньої діяльності.


-----------------------------------------------------


КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 30 грудня 2015 р. № 1187

Київ

Про затвердження Ліцензійних умов провадження
освітньої діяльності закладів освіти


Відповідно до пункту 6 частини першої статті 7, частини другої статті 9 Закону України “Про ліцензування видів господарської діяльності” ( http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/222-19 ) Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити Ліцензійні умови провадження освітньої діяльності закладів освіти, що додаються.

2. Установити, що:

кадрові вимоги щодо забезпечення провадження освітньої діяльності у сфері вищої освіти за спеціальностями, за якими на момент набрання чинності цією постановою вищі навчальні заклади мають ліцензію на освітню діяльність, набирають чинності з 1 вересня 2017 року. В зазначений період кадрове забезпечення освітньої діяльності у сфері вищої освіти за такими спеціальностями здійснюється відповідно до Ліцензійних умов надання освітніх послуг у сфері вищої освіти, затверджених наказом Міністерства освіти і науки від 24 грудня 2003 р. № 847 ( http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/z0071-04 );

підготовка фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста за програмами вищої освіти здійснюється відповідно до вимог щодо підготовки здобувачів ступеня молодшого бакалавра, а фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста — вимог щодо підготовки здобувачів ступеня магістра.

3. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

Прем’єр-міністр України
А. ЯЦЕНЮК


Ліцензійні умови та перелік, що додаються:
За інформацією:
kmu.gov.ua ( http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=248779880 ), mon.gov.ua ( http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2016/01/22/uryad-zatverdiv-liczenzijni-umovi-vprovadzhennya-osvitnoyi-diyalnosti/ )



Огигінал новини «КМУ: Про затвердження Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності закладів освіти» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4543
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php