Арсеній Яценюк назвав основні цілі діяльності Уряду на 2016 рік


Серед основних завдань на наступний рік – освітня і медична реформи, прозора приватизація, продовження децентралізації, судова реформа.



Про це сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у Парламенті в рамках «Години запитань до Уряду» під час звіту Уряду України за рік роботи у п’ятницю, 11 грудня.

Однією з цілей на 2016 рік Арсеній Яценюк назвав освітню реформу, насамперед середньої освіти: «Ми багато що зробили в реформі вищої освіти і імплементуємо закон про вищу освіту. Але середня освіта є базою для того, щоб українська молодь мала майбутнє».

Ще одним пріоритетом на наступний рік є зміни в системі охорони здоров’я: «Це перехід від фінансування ліжка до фінансування сервісу по наданню медичної послуги».

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності проведення в 2016 році прозорої приватизації.

Глава Уряду звернувся до членів Парламенту, «більш активно працювати по прийняттю законів, в тому числі щодо приватизації». Він нагадав, що кілька разів законопроекти про прозору, чесну, конкурентну і ефективну приватизацію розглядалися в стінах українського Парламенту, проте не отримали підтримки.

«Звертаюсь до членів Парламенту з тим, щоби дати можливість залучити іноземні інвестиції, збільшити робочі місця, провести чесну, прозору і конкурентну приватизацію і позбавитися від політичного впливу в питаннях управління державними підприємствами. Як ми це зробили в НАК «Нафтогаз України», де запроваджений новий статут, нові незалежні директори, які працюють не під політиками, а виключно в інтересах державної компанії», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Також до кінця поточного року необхідно ухвалити закон України про державний бюджет та податкову реформу і прийняти все необхідне законодавство, «щоб 2016 рік став роком економічного зростання»: «Звертаюсь до членів українського Парламенту провести ефективну дискусію і до кінця поточного року прийняти ці законопроекти».

Завдяки цьому, наголосив він, наступного року будуть впроваджені нові податкові правила і нова податкова політика.

Глава Уряду також наголосив на необхідності продовження процесу децентралізації. Він нагадав, що в минулому році буде проведена бюджетна децентралізація, «яка дала можливість місцевим громадам збільшити свої доходи»: «Близько 20 мільярдів гривень зараз у територіальних громад і в органів місцевої влади є вже на рахунках Державного казначейства».

«Ми провели дуже великі пакети децентралізації щодо передачі функцій по реєстрації, по бізнесовій діяльності безпосередньо на органи місцевої влади. Це дає додатково близько 1 мільярда доходів для територіальних громад. І найбільш важливе - це дає можливість для громадян країни без хабарів, без черг, без корупції отримувати державні послуги в Центрах надання адміністративних послуг», - підкреслив АрсенійЯценюк.

Наступного року набуде чинності Угода про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, нагадав він.

Крім того, зазначив Арсеній Яценюк, 15 грудня очікується звіт місії Європейського Союзу щодо лібералізації візового режиму між Україною і ЄС. Він нагадав, що в Парламенті відбувалася «непроста робота і непрості дискусії щодо безвізового пакета законів»: «Але попри все напруження нам вдалося проголосувати ці закони. І я можу чітко заявити про те, що Україна виконала всі критерії для запровадження безвізового режиму».

«Україна заслуговує на те, щоби Європейський Союз, так само як і Україна для ЄС, відкрив свої кордони. Кордони для українських громадян будуть відкриті», - підкреслив він.

Серед основних завдань Арсеній Яценюк назвав завершення судової реформи в Україні.




Додатково:

Уповноважений з прав людини: «Захищений вчитель – щасливий і успішний учень» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4472 )

Уповноважений з прав людини Інні Совсун: Щодо неприпустимості дискримінації за ознакою віку в освітніх реформах ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4354 )

Заява Президії Національної академії наук України: Щодо так званої "реорганізації" наукової сфери ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4466 )



Огигінал новини «Арсеній Яценюк назвав основні цілі діяльності Уряду на 2016 рік» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4475
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php