У 12 навчальних закладах Закарпаття викладатимуть з підручниками, виданими в Угорщині


Це лише початок співпраці у цьому напрямку. На Закарпатті нині у дванадцяти навчальних закладах 430 учнів вивчають угорську мову як іноземну: в Ужгороді, в Берегові, а також на Ужгородщині, Виноградівщині, Рахівщині та Свалявщині.

Незабаром їх навчання, а також в ряді недільних шкіл, відбуватиметься за новими підручниками, розробленими спільно фахівцями Угорщини та Закарпаття, - кажуть у прес-службі Закарпатської ОДА.

Видані у сусідній країні навчальні посібники у наш край привезла Державний секретар з питань громадянського виховання Міністерства людських ресурсів Угорщини Юдіта Бертолон.

Держсекретар запевнила, нинішня допомога - лише початок співпраці у цьому напрямку. Зокрема Міністерство зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини має намір профінансувати облаштування класу в Ужгородській ЗОШ №2. Адже в цьому навчальному закладі угорську мову в якості іноземної вивчає з півсотні учнів 5-х класів.

В кабінеті планують встановити мультимедійний комплекс – інтерактивну дошку, проектор тощо, а також закупити комплект меблів.


karpatnews.in.ua ( http://karpatnews.in.ua/news/109814-u-dvanadtsiaty-navchalnykh-zakladakh-zakarpattia-vykladatymut-z-pidruchnykamy-vydanykh-v-uhorshchyni.htm )



Додатково:

Квіт розраховує, що школи отримають підручники ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4267 )

Колегія МОН: До кінця поточного року мережа загальних середніх освітніх закладів скоротиться ще на 300 закладів ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4286 )



Огигінал новини «У 12 навчальних закладах Закарпаття викладатимуть з підручниками, виданими в Угорщині» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4421
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php