Сумський державний університет прийнято до IREG Observatory


Сумський державний університет став членом престижної міжнародної асоціації з оцінювання якості вищої освіти

Сумський державний університет увійшов до Міжнародної асоціації «IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence ( http://ireg-observatory.org/en/index.php/members-list )» зі штаб-квартирою в Брюселі.

За СумДУ проголосувала переважна більшість членів Асоціації. До Асоціації входять провідні університети Європи та світу, міжнародні та національні агенції з питань якості вищої освіти, міжнародні рейтингові агентства та інші організації, які проводять дослідницьку та аналітичну роботу з питань якості вищої освіти, займаються безпосередньо оцінюванням діяльності ВНЗ.

«Сумський державний університет є одним із кращих класичних вищих навчальних закладів України. Я впевнена, що СумДУ як повноправний член Асоціації зробить значний внесок у розвиток та вдосконалення стандартів якості в освіті», – зазначила ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3351 ) Олеся Линовицька, представник України у Виконавчому комітеті Асоціації ( http://ireg-observatory.org/en/index.php/executive-committee ), директор центру «Євроосвіта», що опікується національним рейтингом університетів «Топ-200 Україна» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=3 ).

Сумський державний університет очікує від членства в Асоціації доступ до існуючого наробку ключових експертів світу з оцінювання якості вищих навчальних закладів та долучення до вироблення та імплементації нових стандартів якості у вищій освіті.

Нагадаємо: Національний гірничий університет ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2941 ) став першим українським вищим навчальним закладом, представленим в організації IREG Observatory.

Довідка: На другому скликанні Міжнародної Експертної Групи по Ранжируванню (IREG) в Берліні «Методологія й стандарти якості рейтингів», організованого Центром розвитку вищої освіти (CHE) (Германія), Інститутом політики в області вищої освіти (США), СЕПЕС ЮНЕСКО (Бухарест, Румунія) учасниками з 19 країн було розроблено Берлінські принципи ранжирування вищих навчальних закладів ( https://euroosvita.net/?category=1&id=437 ). Центр «Євроосвіта» підписав й розділяє ці принципи.



За інформацією:
euroosvita.net ( https://euroosvita.net/?category=11 ),
sumdu.edu.ua ( http://www.sumdu.edu.ua/ukr/news/6985-sumski-derzhavni-universitet-stav-chlenom-prestizhnoji-mizhnarodnoji-asotsiatsiji-z-otsinyuvannya-yakosti-vishchoji-osviti.html )




Додатково:


СумДУ запустив у відкритому доступі новий дистанційний курс з навчальної дисципліни «Патологічна фізіологія» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3920 )

СумГУ удерживает лидерство среди украинских вузов по выполнению научных заказов предприятий ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3632 )

СумДУ успішно пройшов престижний міжнародний аудит QS STARS ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3431 )

Сумський державний університет з моніторинговим візитом відвідали представники Національного академічного рейтингу «ТОП-200 Україна» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3351 )

Керівник проекту "ТОП-200 Україна" взяла участь у Інформаційному дні «ГОРИЗОНТ 2020: Навколишнє середовище, клімат» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4339 )

Голова оргкомітету Національного академічного рейтингу ТОП 200 Україна Олеся Линовицька взяла участь у діловій зустрічі із делегацією НАТО ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4271 )



Огигінал новини «Сумський державний університет прийнято до IREG Observatory» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4384
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php