ЛНУ ім. Івана Франка і Прикарпатський університет об’єднались у Консорціум


22 жовтня Ректор ЛНУ ім. Івана Франка ( https://euroosvita.net/index.php/?category=35&id=3285 ) Володимир Мельник та ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда підписали Угоду про співпрацю між університетами та їхнє об’єднання в Консорціум.

Про це повідомила прес-служба ПНУ імені Василя Стефаника.

Створення Консорціуму передбачає, зокрема, реалізацію спільних програм, проектів, наукових досліджень, проходження практик, обмін досвідом серед професорсько-викладацького складу.


Ректори університетів Володимир Мельник та Ігор Цепенда висловили переконання, що підписання Угоди стане добрим початком процесу кооперації університетів України.

Володимир Мельник, зокрема, підкреслив важливість консолідації спільних інтелектуальних зусиль, що є сьогодні і потребою, і вимогою часу.

«Кожен із навчальних закладів має свою багаторічну історію, традиції, велику наукову школу, багато напрацювань, і водночас прагнення розвитку вільної науки, досягнення нових вершин в освітній, науковій та інноваційних сферах об’єднує класичні університети», - зазначив Ігор Цепенда.

Учасники зустрічі детально обговорили шляхи співпраці між університетами.

Ректор Володимир Мельник розповів колегам про пріоритетні напрями діяльності, грантові програми, наукову базу Львівського університету.

Про низку міжнародних проектів, над реалізацією яких зараз працює Прикарпатський університет, і про створення Міжнародного центру зустрічей студентської молоді України та Республіки Польща йшлося під час презентації-виступу ректора Ігоря Цепенди, який запропонував науковцям ЛНУ ім. Івана Франка долучитися до спільної реалізації згаданих проектів.

Представники органів студентського самоврядування Львівського університету Ярослав Ткач та Андрій Білинський і голова профкому студентів Прикарпатського університету Тарас Кушнір обговорили напрями налагодження подальшої співпраці студентських колективів, а також побували в навчальних корпусах і гуртожитках ПНУ ім. Василя Стефаника.

До складу делегації Львівського університету ввійшли: проректор з науково-педагогічної роботи Ярослав Гарасим, проректор з адміністративно-господарської роботи Василь Курляк, декан механіко-математичного факультету Михайло Зарічний, декан фізичного факультету Петро Якібчук, голова Студентського уряду Ярослав Ткач та голова Профкому студентів Андрій Білинський, які від імені університетської спільноти передала до бібліотеки Прикарпатського університету наукову літературу.

У зустрічі зі львівськими колегами також взяли участь представники Прикарпатського університету: проректор з наукової роботи Андрій Загороднюк, проректор з науково-педагогічної роботи Сергій Шарин, директор Інституту філології Роман Голод, завідувач кафедри української літератури Інституту філології Степан Хороб, декан фізико-технічного факультету Іван Гасюк та голова Профкому студентів Тарас Кушнір.



lnu.edu.ua ( http://lnu.edu.ua/index.php?q=information&new=2301 )



Додатково:

Класичні університети в рейтингу ВНЗ «Топ 200 Україна» 2015 ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4079 )

Рейтинг вищих навчальних закладів України - за показниками наукометричної бази даних Scopus станом на 16.07.2012 ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4262 )



Огигінал новини «ЛНУ ім. Івана Франка і Прикарпатський університет об’єднались у Консорціум» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4379
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php