Ігор Лікарчук: Результати ЗНО-2015 свідчать про низький рівень знань випускників


КИЇВ. 16 липня. УНН ( http://www.unn.com.ua/uk/news/1482880-rezultati-zno-2015-svidchat-pro-nizkiy-riven-znan-vipusknikiv ). Цьогорічне зовнішнє незалежне оцінювання показало, що рівень знань випускників є дуже низьким, і покращень, порівняно з попереднім роком, немає. Про це журналістам повідомив ( https://www.youtube.com/watch?v=wLAAMUpgEh4#t=887 ) директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

Під час прес-конференції, на якій були оголошені підсумки ЗНО-2015, І.Лікарчук повідомив, що цього року тест із математики був чи не найлегшим за всі роки ЗНО. Утім, максимально можливу кількість балів набрали лише 684 особи зі 105 тис.

“Результати з математики занадто невтішні. Аж 24% абітурієнтів не змогли розв’язати 10 дуже простеньких задач і, відповідно, не перейшли поріг. На мою думку, це скандал. Максимально можливу кількість балів набрали лише 684 особи зі 105 тис.”, — повідомив він.

За словами І.Лікарчука, невтішні результати були отримані і під час перевірки тесту з англійської мови.

“Англійську складали 71 тис. абітурієнтів. Із них лише 13 осіб набрали максимальну кількість тестових балів. А не пройшли поріг 13,3%, або 9 тис. 480 абітурієнтів. Зважте, що в тесті з англійської мови не було комунікативної частини”, — додав І.Лікарчук.

Прикрими, за словами директора УЦОЯО, є підсумки і ЗНО з історії.

“Невтішним є той факт, що 40% абітурієнтів не знають, про що йдеться у „Слові о полку Ігоревім“. 70% не змогли відповісти на запитання, коли Україна підписала Угоду про асоціацію з ЄС. А це було у 2014 році, після Майдану”, — сказав він.

Нагадаємо, 9 липня 2015 року в Україні завершилося зовнішнє незалежне оцінювання охочих вступити до країнських вишів.


За інформацією: unn.com.ua ( http://www.unn.com.ua/uk/news/1482880-rezultati-zno-2015-svidchat-pro-nizkiy-riven-znan-vipusknikiv )



Додатково:

УЦОЯО: Рейтинг загальноосвітніх навчальних закладів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури 2015 року ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4204 )

Сергій Квіт: «Відповідальність за якість освіти ми покладемо на університети» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3458 )



Огигінал новини «Ігор Лікарчук: Результати ЗНО-2015 свідчать про низький рівень знань випускників» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4203
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php