Команда ЛНУ імені Івана Франка - переможець олімпіади «KPI-Open 2015»


3 липня у залі Вченої ради Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» відбулася урочиста церемонія закриття і нагородження переможців Десятої ювілейної відкритої міжнародної студентської олімпіади з програмування імені С. О. Лебедєва та В. М. Глушкова «KPI-Open 2015».

Не всі команди спромоглися впоратися з завданнями, які підготували для них організатори. Проте участь у олімпіади надала усім, хто вийшов на змагання, чудову можливість здобути новий досвід і по-новому поглянути на обрану спеціальність.

Усіх, хто останнього боровся за перемогу, поздоровили голова оргкомітету Іван Плотніков та представники компаній-спонсорів – компаній MacPaw та ITVDN.

«Кожен з вас інвестував свій час у себе, у свій розвиток. Ви поглянули на себе збоку і визначили свої зони подальшого поступу, – зауважила HR-менеджер компанії MacPaw Ольга Остапович у своєму вітальному слові до учасників олімпіади. – Хочу побажати вам, щоби ви ніколи не втрачали відчуття драйву, жаги та пристрасті до нових знань, нових розробок, складних проектів… Без усього цього не буде гарного результату та успіху. Тому бажаю вам не зупинятися, не боятися нового і радіти новим здобуткам».

Команди, які обійняли з четвертого по двадцяти шосте місця включно, були нагороджені дипломами «За високі досягнення».

А переможцями ювілейної олімпіади журі визнало такі команди:

1 місце – LNU Penguins (Львівський національний університет імені Івана Франка);

2 місце – Flawless та Frogs (обидві з Київського національного університету імені Тараса Шевченка);

3 місце – MAI#1 (Московський авіаційний інститут (національний дослідницький університет), Російська Федерація), Looksery 1 2/3(Одеський національний університет імені І.І.Мечникова) і ZNTU_SetUp (Запорізький національний технічний університет).

Таким чином, головний приз турніру «KPI-OPEN» – кришталева вежа КПІ, прикрашена символікою олімпіади, цього року їде до Львова – разом з командою Львівського національного університету ім. Івана Франка.

Дипломи переможців і призи – ноутбуки MacBook Air, окуляри віртуальної реальності Oculus Rift, комп'ютери Raspberry Pi, а також ліцензії на ПЗ CleanMyMac, подарункові сертифікати на відео курси від компанії ITVDN та набори для очищення мобільних пристроїв та оргтехніки від компанії ColorWay вручив представникам команд та їх тренерам Іван Плотніков.

Утім він також не залишився без нагороди: проректор НТУУ «КПІ» з навчально-виховної роботи Петро Киричок вручив Іванові Плотнікову подяку Солом’янської державної районної в місті Києві адміністрації за його внесок у справу виховання молоді і підготовки професіоналів для нашої держави. Варто зауважити, що цього року це вже друга нагорода беззмінного організатора і натхненника турніру – на останньому в цьому семестрі засіданні Вченої ради за вагомий особистий внесок у розвиток виховання сучасної молоді та з нагоди проведення Десятої ювілейної міжнародної відкритої студентської олімпіади з програмування ім. С.О.Лебедєва та В.М.Глушкова «KPI-OPEN 2015» він отримав Почесну грамоту Вченої ради НТУУ «КПІ».

Ювілейний турнір відкрив новий етап своєї історії. І це стосується не лише зростання складності завдань, залучення нових партнерів і спонсорів, удосконалення програми та розширення географії учасників. Розмаїтішою стала і культурна програма олімпіади. Традиційно вона включала в себе екскурсії містом, прогулянки на теплоході Дніпром, футбольні матчі, концерти тощо. Але цього року до неї додалися ще й заходи в рамках фестивалю OpenARTstage. Першим з них став концерт джазової музики у виконанні відомого оркестру Alex FOKIN DJAZZ BAND в Центрі культури і мистецтв НТУУ «КПІ». Музиканти виступили зі своєю новою програмою DJazz. У програмі другого дня – джазовий концерт за участю Олексія Боголюбова (ф-но), Аліка Фантаєва (ударні) та колективів French Vibes (французька лірика під авторські джазові аранжування) і Samba Project (латиноамериканська музика). За словами Івана Плотнікова, продюсерський центр OpenARTstage планує зробити цей молодіжний фестиваль мистецтв міжнародним та проводити його у тісній співпраці зі столичними вищими навчальними закладами – насамперед, з НТУУ «КПІ».

Отже, десятий ювілейний турнір молодих програмістів «KPI-OPEN 2015» завершено. Розпочинається підготовка до одинадцятого.

Докладніше про розподіл місць і бали, які набрали учасники, див. офіційний сайт олімпіади «KPI-Open» http://kpi-open.org ( http://kpi-open.org/ ).


kpi.ua ( http://kpi.ua/15-07-03 )



Додатково:

НТУУ «КПІ»: Керівники наукових і технологічних парків країни створили свою Національну асоціацію ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4145 )



Огигінал новини «Команда ЛНУ імені Івана Франка - переможець олімпіади «KPI-Open 2015»» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=4172
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php