До гуртожитків ЧНУ ім. Ю. Федьковича обмежили доступ


Відтепер потрапити в гуртожиток може лише студент університету чи його близькі родичі

Гуртожитки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича переведено в режим підвищеної безпеки. Для того, аби уникнути загрози життю чи здоров’ю студентів, в гуртожитки відтепер пускатимуть тільки студентів університету та їхніх найближчих родичів.

Такі заходи вжили зважаючи на події в інших містах України, зокрема в Одесі та Харкові, розповідає ректор університету Степан Мельничук.

За словами ректора, в гуртожитки не пускатимуть виключно посторонніх осіб, при цьому до студентів ставитимуться з розумінням. До прикладу, якщо студенти з однієї групи проживають в різних гуртожитках, відвідувати одне одного їм дозволять.

Як повідомляє телеканал "Чернівці", пропозицію щодо обмеженого доступу висунуло керівництво студмістечка.

- Посторонні особи можуть пронести вибухонебезпечні пристрої чи зброю. Тому я подав на ім’я ректора заяву про таке обмеження доступу до гуртожитків. Можуть приходити близькі родичі – це мама, тато, сестра, дід та баба, - розповідає директор студмістечка ЧНУ ім. Ю. Федьковича Микола Кирилюк.

Самі ж студенти, які проживають в гуртожитках, до нових правил ставляться не дуже схвально: нарікають на відсутність можливості запросити в гості друзів.

Поки що рішення про обмежений доступ залишається тимчасовим. Найближчим часом ректор університету планує зустрітись із студентами, аби обговорити всі "за" і "проти" даного питання.


vidido.ua ( http://vidido.ua/index.php/pogliad/article/do_gurtozhitkiv_chnu_obmezhili_dostup/ )



Додатково:


Викладачі ЧНУ ім. Юрія Федьковича розробили стратегію розвитку Чернівецької області ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3900 )

МОН: Щодо забезпечення безпеки вихованців, учнів та студентів ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3510 )



Огигінал новини «До гуртожитків ЧНУ ім. Ю. Федьковича обмежили доступ» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3946
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php