Лілія Гриневич: «Примирення – це ключове слово для нашого майбутнього»


Голова Комітету Лілія Гриневич взяла участь у відкритті Форуму громадських ініціатив «Примирення в українському суспільстві: на шляху до широкого суспільного діалогу", що проходить в Києві 26 ‑ 27 лютого 2015 р.

У своєму виступі перед учасниками заходу Голова Комітету зазначила: «Нам необхідно будувати горизонтальні стосунки, щоб допомогти людям зрозуміти свою ідентичність, забезпечити право людині будь-якою національності почувати себе впевнено у власній країні – Україні».

«Примирення – це ключове слово для нашого майбутнього. А освіта - це один із шляхів до примирення. Знання історії своєї держави, здатність до критичного осмислення інформації, розуміння своєї ідентичності та спільні цінності - ось основа для примирення» - зауважила Лілія Гриневич.

Форум організовано Інститутом з міжнародного співробітництва Німецької асоціації народних університетів (DVV International) та громадською організацією «Інформаційно-дослідний центр «Інтеграція та розвиток».

Захід підводить підсумки проекту «Спільне майбутнє українського суспільства після Майдану. Сприяння взаєморозумінню і співпраці у запобіганні конфліктів», який був реалізований за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, з серпня 2014 року.

Метою проекту було підвищити потенціал лідерів місцевих громад, представників органів місцевого самоврядування з різних регіонів України, у сфері вирішення і запобігання конфліктів у багатокультурному суспільстві за допомогою активізації міжрегіонального та міжкультурного діалогу і популяризації культурного розмаїття на місцевому, регіональному та міжрегіональному рівні як основи для формування демократичного суспільства та успішного місцевого розвитку.


kno.rada.gov.ua ( http://kno.rada.gov.ua/komosviti/control/uk/publish/article;jsessionid=4604B4195026E85A6DC9EBC4C2087C84?art_id=64087&cat_id=44731 )




Додатково:

З нового навчального року у школах Буковини запровадять молитви на лінійках ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3400 )

Как рассказать детям о войне? ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3256 )



Огигінал новини «Лілія Гриневич: «Примирення – це ключове слово для нашого майбутнього»» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3911
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php