Керівник МОЗ: Стратегія реформування передбачає надання медичним ВНЗ власних клінічних баз для розвитку професії лікаря


10 лютого під час зустрічі зі студентами Харківського національного медичного університету Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі поспілкувався з волонтерською групою університету.

Міністр докладно зупинився на основних цілях реформування, серед яких створення конкуренції на ринку медичних послуг, надання пацієнту право вибору послуг, підтримання розвитку і інвестицій у галузь охорони здоров’я, зниження цін на фармацевтичні товари, легалізація витрат та інші.

Міністр висловив сподівання, що нові реформи пройдуть швидко та безболісно, а пацієнти та всі, хто мають відношення до медичної галузі, відчують покращення. «Найбільша проблема, що стоїть перед нами – це система фінансування, що існує у нашій державі, яка не надає можливості слідкувати за якістю медичних послуг», – зауважив керівник МОЗ.

Відповідаючи на запитання студентів, Олександр Квіташвілі зауважив, що медицину треба зробити відкритішою та доступнішою. Необхідно побудувати систему, що буде забезпечувати соціально незахищене населення, змінити статус лікарень та почати виходити на ринок страхової медицини. Також не залишилися поза увагою й медичні ВНЗ – стратегія реформування передбачає надання медичним навчальним закладам своїх клінічних баз для нормального розвитку професі лікаря.


За інформацією:
knmu.kharkov.ua ( http://knmu.kharkov.ua/index.php?option=com_content&view=article&id=2327%3A2015-02-10-15-09-45&catid=1%3Anews&Itemid=8&lang=uk ),
moz.gov.ua ( http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20150211_d.html )



Додатково:

У Києві працюватиме університетська клініка НМУ імені О. О. Богомольця ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3826 )

МОЗ України відновлює вивчення військової медицини в українських медичних вишах ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3465 )

МОЗ: Посібник "Домедична допомога в умовах бойових дій" ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3445 )

МОЗ України збільшило державне замовлення на підготовку лікарів у 2014 році ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3394 )

Галузевий моніторинг діяльності вищих навчальних закладів МОЗ України ІV рівня акредитації за 2013 календарний рік ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3473 )



Огигінал новини «Керівник МОЗ: Стратегія реформування передбачає надання медичним ВНЗ власних клінічних баз для розвитку професії лікаря» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3875
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php