Рейтинг кращих університетів Китаю 2015: університет Цінхуа залишається на вершині


Консультаційна Рада Шанхайського рейтингу оприлюднила рейтинг кращих китайських університетів. При складанні рейтингу були використані дані бази Scopus та аналітичних показників SciVal.

У рамках рейтингу були проаналізовані дані більш ніж 1000 навчальних закладів за трьома групами показників: навчання, дослідження та послуги для суспільства.

Параметр «Викладання та навчання» визначав якість студентів та працевлаштування випускників
Ефективність дослідницької роботи - співставлення за кількістю наукових статей, якістю публікацій, кількістю високо цитованих робіт, а також кількістю високо цитованих дослідників
Послуги для суспільства - корпоративне фінансування наукових досліджень, співробітництво з промисловістю та доходи від трансферу технології.

До десятки найкращих китайських університетів увійшли:

Університет Цінхуа, Пекін
Пекінський університет, Пекін
Чжецзянський університет
Шанхайський університет Цзяо Тун
Університет Фудань, Шанхай
Університет науки і технології, Аньхой
Нанкінський університет
Хуачжонгський університет науки та технології
Південно-Західний Університет, провінція Цзянсу
Університет імені Сунь Ят-сена Гуандун.

Університет Цінхуа також є першим у кожному з трьох груп показників і має найбільшу кількість впливових дослідників.

Рейтинг продемонструва сильну географічну концентрацію- 17 із 100 кращих університетів розташовані в Пекіні і 15- в провінції Цзянсу.
Шанхай, Чжецзян, Хубей, Шеньсі і Гуандун мають, принаймні, п'ять університетів, що увійшли до першої сотні, проте десять провінцій і міст не мають жодного елітного закладу.

Докладніше:
PR Newswire ( http://www.prnewswire.com/news-releases/elseviers-scopus-database-underpins-shanghairanking-consultancys---2015-best-chinese-university-ranking-report-290628391.html )
Рейтинг кращих університетів Китаю 2015 Китай ( http://www.zuihaodaxue.com/ )



За інформацією: ireg-observatory.org ( http://ireg-observatory.org/en/index.php/257-chinese-ranking-tsinghua-stays-on-top )
Переклад:
Михайленко Ігор ( https://euroosvita.net/index.php/?category=46&id=1613 ) /Оксана Бурдик
для euroosvita.net ( https://euroosvita.net/?category=8&id=225 )




Додатково:

Альтернативний Шанхайський Рейтинг (без показників кількості лауреатів): Азія перемагає, Німеччина і Франція програють ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3610 )



Огигінал новини «Рейтинг кращих університетів Китаю 2015: університет Цінхуа залишається на вершині» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3859
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php