Рейтинг Bloomberg: Корея, Японія і Німеччина – інноваційні світові лідери, Україна у категорії вища освіта - п’ята


Агенція Bloomberg оприлюднила рейтинг 50-ти провідних країн у світі, що були ранжовані за шістьма показниками, які сприяють інноваціям.

Рейтинг Bloomberg: Корея, Японія і Німеччина – інноваційні світові  лідери, Україна у категорії вища освіта - п’ята ( /prog/data/upimages/bloomberg-2015.JPG )


Такими показниками були обрані дослідження та розробки, виробництво, високі технологічні компанії, вища освіта, науковий персонал та кількість патентів. Всього були оцінені показники більш ніж 200 країн світу.

Загалом у рейтингу переважають країни Азії та Західної Європи. Кращий латиноамериканський представник- Бразилія посідає 47-ме місце, а найвище місце серед африканських країн займає Туніс із 44 місцем.

Перше місце посіла Південна Корея, що злетіла з 21 місця, яке вона посіла у 2012 році, США зайняли шосте місце, 10- Великобританія та Китаю- 22.

П'ятірку очолили:

Південна Корея
Японія
Німеччина
Фінляндія
Ізраїль

Першість у різних категоріях визначилася наступним чином: Південна Корея стала першою у дослідженнях та розробках та за кількістю патентів, Фінляндія- у категорії науково-дослідного персоналу, Швейцарія- за показником виробництва США – у позиції високотехнологічні компанії.

У категорії вища освіта, яка включає кількість студентів, що отримують вищу освіту, відсоток робочої сили з вищою освітою та кількість випускників інженерних спеціальностей як відсоток від робочої сили перші місця посідають Південною Корея, Фінляндія, Росія, Ізраїль та Україна.

Рейтинг Bloomberg: Корея, Японія і Німеччина – інноваційні світові  лідери, Україна у категорії вища освіта - п’ята ( /prog/data/upimages/bloomberg-ua-2015.JPG )


Дані, що лягли в основу рейтингу були отримані іх декількох джерел, включаючи Bloomberg, Міжнародний валютний фонд, Світовтй банк, ЮНЕСКО, Samsung та Всесвітня організація інтелектуальної власності.

Докладніше на сайті Bloomberg ( http://www.bloomberg.com/graphics/2015-innovative-countries/ )


За інформацією: ireg-observatory.org ( http://ireg-observatory.org/en/index.php/256-korea-japan-and-germany-lead-in-innovation )
Переклад:
Михайленко Ігор ( https://euroosvita.net/index.php/?category=46&id=1613 ) /Оксана Бурдик
для euroosvita.net ( https://euroosvita.net/?category=8&id=225 )




Додатково:

За підсумками року: Інтерв’ю президента НАН України академіка Б.Є.Патона ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3838 )

Всесвітній індекс-рейтинг аналітичних центрів - «2014 Global Go to Think Tank Index Report» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3834 )

Украинские ВУЗы вошли в «экологический» рейтинг мировых университетов ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3833 )

Карта мировых стартапов: более 67 000 проектов, включая 400 украинских ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3792 )

Чотири українських ВНЗ у ТОП-100 кращих вишів світу з алгоритмічного програмування за версією TopCoder ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3541 )

Інформацію про 10 кращих ВНЗ України в рейтингу «ТОП-200 УКРАЇНА - 2014» представлено на сайті IREG OBSERVATORY ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3291 )



Огигінал новини «Рейтинг Bloomberg: Корея, Японія і Німеччина – інноваційні світові лідери, Україна у категорії вища освіта - п’ята» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3858
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php