В Україні 1 січня вступив в силу закон про навчання дітей-інвалідів в загальноосвітніх школах


В Україні 1 січня 2015 р. вступив в силу закон № 1324-VII "Про внесення змін до деяких законів України про освіту щодо організації інклюзивного навчання" ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3380 ).

Закон запроваджує часткове або повне утримання за рахунок держави дітей з інвалідністю, забезпечення безоплатним гарячим харчуванням у загальноосвітньому навчальному закладі дітей, які потребують соціальної допомоги і навчаються в спеціальних та інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів.

"Прийняття запропонованого акту дасть можливість продовжити вирішення проблем поступової інтеграції осіб з обмеженими можливостями здоров'я в суспільне життя, надасть можливість здобувати освіту відповідного рівня разом із однолітками шляхом організації інклюзивного навчання", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Нагадаємо, народні депутати підтримали цей закону 5 червня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 262 депутати. Президент України Петро Порошенко підписав цей закон 26 червня 2014 р.


invak.info ( http://invak.info/zakony-i-prava/4845-v-ukrajini-vstupiv-v-silu-zakon-pro-navchannya-ditej-invalidiv-v-zagalnoosvitnikh-shkolakh.html )




Додатково:

Мінсоцполітики: Уряд змінив порядок надання державної допомоги на дітей-інвалідів ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3487 )

Кожна 700-та дитина в Україні народжується з синдромом Дауна ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3161 )

В Україні з'явився перший навчальний посібник з аутизму ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2947 )



Огигінал новини «В Україні 1 січня вступив в силу закон про навчання дітей-інвалідів в загальноосвітніх школах» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3786
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php