Форум IREG: Тематичні та предметні рейтинги - більш комплексний підхід до університетської діяльності


11-12 червня 2015, Форум IREG Ольборг, Данія Тематичні та предметні рейтинги - більш комплексний підхід до університетської діяльності, організований Ольборгським університетом та Виконавчим комітетом ( http://www.ireg-observatory.org/index.php?option=com_content&task=view&id=3&Itemid=115 ) IREG

Тематичні рейтинги відображають ситуацію, коли багато університетів не є помітними у поважних академічних рейтингах, між тим вони чудово виглядають у певних академічних галузях та сферах знань.

Важко уявити собі вищий навчальний заклад, який має чудові показники в усіх сферах діяльності та навчальних програмах, що, у свою чергу, отримує визнання за допомогою такого інструменту оцінки якості освіти, як академічні рейтинги. У той же час, стан справ у різних навчальних закладах свідчить, що низка вишів мають чудові результати у певних академічних галузях та сферах знань. Відтак, деякі національні, світові та спеціалізовані рейтинги поруч із загальною оцінкою внз готує та оприлюднює рейтинги із певних академічних предметів чи навчальних програм.

Форум IREG 2015, який відбудеться в Ольборгському університеті детально розгляне це питання шляхом ознайомлення та аналізу тематичних та предметних рейтингів, розроблених основними упорядниками академічних рейтингів. Буде приділено особливу увагу трьом основним групам навчальних дисциплін - інженерії, медицині та гуманітарним і соціальним наукам. Будуть обговорюватися подібності та відмінності між різними науковими дисциплінами, навчальними програмами, а також глобальними та національними рейтингами.

Як і під час попередні конференцій IREG, "Ольборг Форум" надасть чудову можливість дізнатися про нові ініціативи в академічних рейтингах і пов'язані з цим події в університетах та інших організаціях.

Важливою частиною програми буде презентація Настанов IREG для зацікавлених сторін у сфері академічних рейтингів.


Докладніше на сайті ireg-observatory.org ( http://www.ireg-observatory.org/index.php?option=com_content&task=view&id=439&Itemid=247 )


За інформацією: ireg-observatory.org ( http://www.ireg-observatory.org/index.php?option=com_content&task=view&id=439&Itemid=247 )
Переклад:
Михайленко Ігор ( https://euroosvita.net/index.php/?category=46&id=1613 ) /Оксана Бурдик
для euroosvita.net ( https://euroosvita.net/?category=8&id=225 )




Додатково:

Сьома конференція IREG: Можливості працевлаштування та академічні рейтинги- роздуми та наслідки ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2877 )

Рейтинг Таймс обирає своїм партнером видавництво Elsevier ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3695 )



Огигінал новини «Форум IREG: Тематичні та предметні рейтинги - більш комплексний підхід до університетської діяльності» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3732
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php