НАНУ: Засновано новий англомовний науково-технічний журнал «Mathematical Modeling and Computing»


З метою популяризації серед світової спільноти вітчизняних наукових досягнень в галузі матема тичного моделювання процесів тепло- і масоперенесення, Центром математичного моделювання Інституту прикладних проблем механіки і математики ім.Я.С.Підстригача НАН України та Національним університетом «Львівська політехніка» засновано новий англомовний науково-технічний журнал «Mathematical Modeling and Computing».

НАНУ: Засновано новий англомовний науково-технічний журнал «Mathematical Modeling and Computing» ( /prog/data/upimages/mathematical-modeling.JPG )


Практичні проблеми прогнозування змін оточуючого середовища, оптимізація й керування технологічними процесами у сучасному виробництві, а також розробка новітніх інформаційних технологій та створення зразків нової техніки вимагають інтенсивного розвитку комплексних досліджень в галузі математичного та комп’ютерного моделювання складних неперервно-дискретних систем.

Математичне моделювання разом з інформаційними технологіями уможливлюють теоретичне вивчення закономірностей розвитку таких систем, а також розробку раціональних та оптимальних режимів їх використання.

Заснування журналу, в якому висвітлюватимуться останні досягнення в галузі математичного моделювання та інформаційних технологій, зокрема публікації оригінальних й оглядових робіт, сприятиме координації та поглибленню фундаментальних і прикладних досліджень складних неперервно-дискретних систем та процесів, а також подальшому розвитку на цій основі новітніх міжнародних технологій збору, збереження, обробки та передачі інформації.

До Редакційної колегії журналу «Mathematical Modeling and Computing» залучено відомих зарубіжних та вітчизняних учених, які є провідними фахівцями в галузі математичного моделювання процесів масоперенесення.

Редакційна колегія запрошує до співпраці наукових та інженерно-технічних працівників, викладачів вищих навчальних закладів, докторантів–усіх, чиї наукові інтереси відповідають профілю журналу. Обсяг статей–до 15 сторінок.

Періодичність виходу журналу – 2 рази на рік.
Веб-сайт журналу http://www.jmmc.lp.edu.ua/
E-mail редакції: jmmc@lp.edu.ua


nas.gov.ua ( http://www.nas.gov.ua/UA/news/Pages/contents.aspx?ffn1=ID&fft1=Eq&ffv1=2047 )



Додатково:

НАНУ: Національна бібліотека України імені В.І. Вернадського надає доступ до провідних світових баз даних наукової інформації ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3706 )

На сайті НАНУ відкрито розділ: "Коментарі Академії до актуальних питань науки, що обговорюються у засобах масової інформації" ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3653 )

Аналітика: "Формування наукового світогляду та популяризація наукових знань: проблеми, ризики, перспективи" ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3629 )



Огигінал новини «НАНУ: Засновано новий англомовний науково-технічний журнал «Mathematical Modeling and Computing»» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3719
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php