Рейтинг Таймс обирає своїм партнером видавництво Elsevier


Рейтинг Times Higher Education (THE) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=53 ) оголосив про намір удосконалити свій рейтинг світових університетів World University Rankings.

Журнал припинив п'ятирічну співпрацю з постачальником даних Thomson Reuters і відтепер буде використовувати дані з бази даних Scopus ( http://www.elsevier.com/online-tools/scopus?utm_campaign=THE2014&utm_source=THE&utm_medium=Web ) та аналітичного пошукового джерела SciVal.

Зміни будуть також стосуватимуться таких проектів, як Рейтинг азіатських університетів, рейтингу Таймс «100 після першої п’ятдесятки», Репутаційного рейтингу Таймс, рейтингів БРІКС та рейтингу економік, що розвиваються.

Рейтинг THE зазначає, що надалі буде використовувати усталену загальну структуру та буде складати рейтинги у відповідності до ключових напрямків діяльності- навчання, дослідницької діяльності, трансферу знань і міжнародної присутності. Дані по вищому навчальному закладу та бібліометричну інформацію буде збирати нова команда дослідників та аналітиків.

Додатково буде проводитися власне дослідження спільно із науковим та академічним видавництвом Elsevier. Згідно із заявою команди Таймс, організатори рейтингу ставлять перед собою амбіційну мету «створити найбільшу та найповнішу базу даних університетів у світі».

Видавництво Elsevier також розпочало своє репутаційне дослідження.

Скоріше за все, воно матиме такий самий формат, що і в попередні роки, але відтепер воно буде доступне додатково шістьма мовами - іспанською, китайською, італійською, корейською, турецькою і російською - загалом п'ятнадцятьма.

Інформацію про нове партнерство оприлюднив Нік Фаулер, керуючий директор дослідницького підрозділу видавництва Elsevier, який заявив, що "Times Higher Education відтепер використовуватиме дані Scopus видавництва Elsevier при складення своїх рейтингів, які завдячуючи широті та глибині забезпечать більш повне уявлення про мир досліджень ".


Докладніше тут: timeshighereducation.co.uk ( http://www.timeshighereducation.co.uk/news/times-higher-education-announces-reforms-to-its-world-university-rankings/2017071.article )



За інформацією: ireg-observatory.org ( http://www.ireg-observatory.org/index.php?option=com_content&task=view&id=434&Itemid=1 )

Переклад:
Михайленко Ігор ( https://euroosvita.net/index.php/?category=46&id=1613 ) /Оксана Бурдик
для euroosvita.net ( https://euroosvita.net/?category=8&id=225 )



Додатково:

Рейтинг вищих навчальних закладів України за показниками наукометричної бази даних Scopus ( https://euroosvita.net/index.php/?category=58 )

Новий звіт Європейської асоціації університетів по рейтингах: «Рейтинги у інституційних стратегіях та процесах: вплив чи ілюзія?» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3666 )

Альтернативний Шанхайський Рейтинг (без показників кількості лауреатів): Азія перемагає, Німеччина і Франція програють ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3610 )

15 рекомендаций от ЕК по обновлению университетского образования ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3646 )

Open University Innovation Report: 10 инноваций в педагогике которые окажут самое значительное влияние на образование в мире ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3684 )



Огигінал новини «Рейтинг Таймс обирає своїм партнером видавництво Elsevier» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3695
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php