Цьогоріч на 12% зменшилася кількість студентів прийнятих на навчання до ВНЗ Полтавщини


Цьогоріч серед абітурієнтів найпопулярнішим був Полтавський національний технічний університет ім. Ю. Кондратюка та Українська медична стоматологічна академія

На Полтавщині зменшилася кількість студентів прийнятих на навчання. Цьогоріч на перший курс вступило 10 тисяч 847 осіб, що на 12,5% менше ніж у 2013 році. Про це під час апаратної наради в Полтавській ОДА повідомив директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Сергій Шевчук.

— Серед зарахованих на перший курс студентів, за державним замовленням, було 5 тисяч 91 осіб, на контрактну форму навчання прийняли 5 тисяч 756 студентів, — повідомив Сергій Шевчук.

Цього року значно зменшилась кількість студентів, які вступили на навчання до не державних вузів, із 6 тисяч 200 студентів, яких зарахували в минулому році, до 4 тисяч 100 студентів цьогоріч. Директор Департаменту освіти і науки пояснив зменшення кількості студентів демографічною ситуацією в області.

Серед молоді, як і в попередні роки, найпопулярнішими залишаються спеціальності медичного, юридичного, інженерного та психолого-педагогічного профілю. Також зріс інтерес вступників до професій екологічного напрямку, інформатики, комп’ютерної інженерії, нафтової справи, будівництва, туризму та геології.

Найбільшою була кількість бажаючих (2507 осіб) вступити на спеціальність «лікувальна справа». Найменше було абітурієнтів в галузі мистецтва. За напрямком «декоративно-прикладне мистецтво» в області цьогоріч подали лише 10 заявок.

Як повідомив Сергій Шевчук, найбільше заявок на навчання у 2014 році подали до Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка (10 тисяч 46 заяв), а найменше — до приватного ВНЗ Кременчуцький університет економіки, інформаційних технологій управління (331 заява).

Найбільший конкурс серед вишів ІІІ-IV рівня акредитації був в Українській медичній стоматологічній академії, понад 20 осіб на одне місце. А найнижчий у вже згадуваному кременчуцькому вузі, лише 0,1 особа на місце.



poltava.pl.ua ( http://www.poltava.pl.ua/news/30873/ )




Додатково:

Полтавські університети збільшують канікули та вводять дистанційне навчання ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3622 )

Інна Совсун: Питання зменшення кількості державних вишів є вкрай актуальним ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3225 )

ПолтНТУ імені Юрія Кондратюка ввійшов до Асоціації технічних університетів (АТУ, Тechnical Universities Association) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2393 )



Огигінал новини «Цьогоріч на 12% зменшилася кількість студентів прийнятих на навчання до ВНЗ Полтавщини» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3642
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php