МОН закликає студентів та учнів перевірити дані щодо наявності власного студентського (учнівського) квитка в ЄДЕБО


Міністерство освіти і науки України закликає студентів та учнів перевірити відомості щодо наявності даних студентських (учнівських) квитків в Єдиній державній електронній базі з питань освіти (ЄДЕБО) на сайті ДП «Інфоресурс».



З цією метою відкрито сервіс «Перевірка студентського/учнівського квитка за даними ЄДЕБО» (http://www.inforesurs.gov.ua/info-per/inforesurs-per-doc.html), за допомогою якого кожний студент вищого навчального закладу та учень професійно-технічного навчального закладу має можливість перевірити дані щодо наявності власного студентського (учнівського) квитка в ЄДЕБО.

У разі відсутності зазначених даних, МОН радить студенту або учню звернутися до адміністрації навчального закладу, в якому він навчається.

Міністерство освіти і науки України повідомляє, що з 1 жовтня 2014 року пільговий проїзд у поїздах міжміського сполучення студентам денної форми навчання вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів, незалежно від форм власності, буде оформлятись у разі, коли статус студента (учня) підтверджений даними, що містяться в ЄДЕБО.

Так, студенти (учні), дані студентських (учнівських) квитків яких будуть відсутні (та/або некоректні) в ЄДЕБО, не матимуть можливості реалізувати право на пільговий проїзд у залізничному транспорті.

Також нагадуємо, що з 1 жовтня 2014 року набувають чинності зміни до Порядку надання пільгового проїзду студентам вищих навчальних закладів I - IV рівнів акредитації та учням професійно-технічних навчальних закладів у міському й приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05.04.1999 р. № 541 (зі змінами).




Додатково:

МОНМС: безкоштовного доступу для ВНЗ України до ЄДЕБО не передбачено ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1875 )



Огигінал новини «МОН закликає студентів та учнів перевірити дані щодо наявності власного студентського (учнівського) квитка в ЄДЕБО» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3538
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php