Вступ-2014. Інформацію про держзамовлення оприлюднять на сайтах МОН, «Конкурс» і ВНЗ


29 травня 2014 року в Міністерстві освіти і науки відбулося чергове щомісячне засідання Колегії МОН, друге в оновленому складі.



Засідання пройшло під головуванням міністра освіти і науки Сергія Квіта. Присутніми були також заступник міністра Павло Полянський, голова парламентського комітету з питань науки та освіти Лілія Гриневич, члени колегії. Ще до початку розгляду запланованих питань міністр закликав присутніх на зібранні надавати свої пропозиції, що потребують розгляду й обговорення.

На порядку денному було сім питань, серед яких ключове – про стан підготовки до проведення вступної кампанії 2014 року. Доповідач із цього питання Юрій Коровайченко, директор департаменту вищої освіти МОН, розповів, що через удосконалення Умов прийому до українських ВНЗ є багато нововведень.

Щодо формування та розподілу державного замовлення ВНЗ, то воно зазнало незначних змін порівняно з минулорічним. «Оновлено склад конкурсної комісії з відбору виконавців державного замовлення на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних і робітничих кадрів, підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів у 2014 році в кількості 47 осіб, яких згруповано у 7 підкомісій», – повідомив директор департаменту вищої освіти.

При цьому Сергій Квіт зазначив, що всі відомості про державне замовлення неодмінно будуть розміщені на сайтах МОН, системи «Конкурс» і вищих навчальних закладів для вільного доступу.

Члени Колегії порушували низку питань щодо організації та нововведень вступної кампанії до ВНЗ цього року. Зокрема, стосовно конкурсної комісії з відбору виконавців держзамовлення; визначення вступником пріоритетності кожного напряму підготовки, на який він подає документи; здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня магістра на основі бакалавра з іншої галузі знань (перехресний вступ) і багато інших.

«Питання щодо перехресного вступу ми вивчали. Був виданий лист міністерства. У ньому зазначено, що треба заповнити відповідний додаток до Правил прийому ВНЗ», – зазначив Сергій Квіт, запропонувавши рішенням колегії дозволити цьогоріч вищим навчальним закладам як експеримент перехресний вступ.

На засіданні Колегії були розглянуті всі питання порядку денного, а саме: про визначення кандидатів, учнів загальноосвітніх навчальних закладів, на здобуття стипендій імені Тараса Шевченка; про критерії і процедури відбору та висунення підручників на здобуття Державних премій України в галузі науки і техніки; про надання грифів Міністерства освіти і науки України навчальній літературі для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів; про видання підручників і навчальних посібників для спеціальних загальноосвітніх навчальних закладів для дітей з особливими освітніми потребами у 2014 році, про підсумки Всеукраїнського громадського огляду-конкурсу стану умов і охорони праці в навчальних закладах Міністерства освіти і науки України, проведеного в 2013 році.



Огигінал новини «Вступ-2014. Інформацію про держзамовлення оприлюднять на сайтах МОН, «Конкурс» і ВНЗ» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3286
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php