Вступники Луганської і Донецької областей складатимуть ЗНО в липні


Міносвіти й Українському центру оцінювання якості освіти рекомендовано внести корективи до графіків проведення ЗНО в Луганській та Донецькій областях з урахуванням ситуації, що склалася на Південному Сході країни.



Про це Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич заявив на брифінгу за підсумками міжвідомчої наради, що відбулася 20 травня в Будинку уряду під його головуванням за участі представників Міністерства освіти і науки, Українського центру оцінювання якості освіти, Держслужби спецзв’язку та захисту інформації, МВС, СБУ, ДСНС, Мінінфраструктури, Мінфіну, МОЗ тощо.

Урядовець відзначив видатну роль незалежного оцінювання як інструменту забезпечення вступникам рівного доступу до безоплатної вищої освіти і запевнив присутніх, що Уряд робитиме все можливе для того, аби цим правом скористався кожен без винятку абітурієнт. «Ми маємо мінімізувати не лише ризики розсекречення конфіденційної інформації, але загрози життю і здоров’ю вступників в умовах неоголошеної війни, що ведуть бандформування проти нашої держави на сході країни», – наголосив Віце-прем’єр.

«За підсумками міжвідомчої наради ми вирішили перенести основну сесію ЗНО для луганчан і донеччан на період з 11 по 27 липня з наданням їм права до 5 липня перереєструватися для участі в ЗНО за місцем проживання або у будь-якій іншій області України», – підсумував Олександр Сич.



Огигінал новини «Вступники Луганської і Донецької областей складатимуть ЗНО в липні» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3260
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php