Про громадське спостереження за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання


В Українському центрі оцінювання якості освіти розпочато реєстрацію громадських спостерігачів за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання в 2014 році.



Особливості реєстрації громадських організацій, батьківських комітетів, піклувальних рад навчальних закладів та засобів масової інформації:



Реєстрація громадських спостерігачів

Реєстрація громадських спостерігачів здійснюється Українським та регіональними центрами оцінювання якості освіти за поданням суб'єктів громадського спостереження.

У поданні про реєстрацію громадських спостерігачів зазначаються їхні прізвища, імена, по батькові, роки народження, а також територіальні межі (область), де планується проведення громадського спостереження. Подання скріплюється печаткою відповідного органу (організації чи навчального закладу).

До подання додаються:

  • письмове зобов'язання особи, указаної у поданні, дотримуватися прав та обов'язків громадського спостерігача;

  • копія документа, який посвідчує особу представника суб’єкта громадського спостереження;

  • письмова згода особи, вказаної у поданні, на обробку персональних даних.

Термін реєстрації громадських спостерігачів - 5 робочих днів із дня отримання відповідного подання.

Громадські спостерігачі отримують посвідчення встановленого зразка, що підтверджують їх повноваження.

Межі допуску громадських спостерігачів до об’єктів спостереження:

  • за посвідченнями громадського спостерігача, виданими Українським центром оцінювання якості освіти, - до об'єктів, розташованих у будь-якому регіоні України;

  • за посвідченнями громадського спостерігача, виданими регіональними центрами оцінювання якості освіти, - до об'єктів, розташованих в областях, що віднесені до сфери обслуговування відповідного регіонального центру.

Права та обов’язки громадського спостерігача визначено Положенням про громадське спостереження за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 25.11.2011 № 1354 ( http://datatp.com.ua/2012/Nakaz_MON_1354.pdf ) та зареєстрованим в Міністерстві юстиції України від 20.12.2011 № 184/20219.

Зразок зобов’язання громадського спостерігача розміщено тут ( /prog/data/attach/3249/zoboviazanna_sposterigacha_2014.doc ).



Огигінал новини «Про громадське спостереження за проведенням зовнішнього незалежного оцінювання» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3249
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php