НТУУ «КПІ» відвідав представник польської освітянської фундації «PERSPEKTYWY»


З 9 по 11 квітня в НТУУ «КПІ» перебував представник Польської освітянської фундації «PERSPEKTYWY» професор Казимеж Біланов.

Він ознайомився з історією і нинішньою діяльністю університету та його інститутів і факультетів, відвідав Державний політехнічний музей при НТУУ «КПІ», зустрівся з ректором Михайлом Згуровським, проректорами і провідними науковцями університету. Під час зустрічей були обговорені напрями співпраці НТУУ «КПІ» з польськими вишами в рамках діяльності Українсько-Польського центру університету та питання підготовки участі делегації київських політехніків у засіданнях Генеральної асамблеї та конференції IREG ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2877 ) (Міжнародної організації академічних рейтингів і успішності вищих навчальних закладів) у травні поточного року.

«Головною метою мого візиту є завершення підготовки угоди щодо відновлення повномасштабних зв’язків між технічними вишами Польщі та України
, – розповів він прес-службі університету. – Такі зв’язки вже були, але нині прийшов час укласти таку велику угоду, після підписання якої технічні університети зможуть налагодити нову якість співпраці і конкретизувати її напрями і тематику. Договір має бути підписаний 24 квітня. Для цього до Києва приїде Президент ректорів технічних університетів Польщі ректор Вроцлавського технічного університету професор Тадеуш Вєнцковськи.
Технічні ВНЗ України мають високий рівень, тож наші університети відповідного профілю можуть не лише співпрацювати з ними, але й зв’язати їх з нашими партнерами з академічного співтовариства країн Європейського Союзу.
Що ж до Фундації «PERSPEKTYWY», то останні сім-вісім років вона активно співробітничає з Україною, з КПІ, де відкрито Українсько-Польський центр, тож українська тема – постійно в фокусі її уваги».

На запитання щодо перспектив розширення студентських обмінів між українськими та польськими вишами Казимеж Біланов відповів, що першим етапом пожвавлення академічних контактів має стати розгортання співпраці науковців, налагодження професіональних зв’язків з поступовим їх розширенням.

Професор Біланов також повідомив, що під час свого візиту він відвідав Національний університет «Києво-Могилянська Академія», але саме НТУУ «КПІ» залишається для Фундації «PERSPEKTYWY» базовим майданчиком для розгортання широкої співпраці польських та українських вишів.

kpi.ua ( http://kpi.ua/node/8545 )




Додатково:

Рейтинг університетів Польщі Perspektywy ( https://euroosvita.net/index.php/?category=52 )

Співробітники та студенти НТУУ «КПІ» отримали безкоштовний доступ до всесвітньо відомих наукових баз даних ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3168 )

В НТУУ «КПІ» почала працювати система «Електронний платіж для студентів» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2508 )



Огигінал новини «НТУУ «КПІ» відвідав представник польської освітянської фундації «PERSPEKTYWY»» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3200
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php