Круглий стіл: "Українська освіта: що далі?"


ukrinform.ua ( http://www.ukrinform.ua/ukr/news/krugliy_stil_ukraiinska_osvita_shcho_dali_1913164 ): 28 лютого, o 14.00 у прес-центрі Українського національного інформаційного агентства Укрінформ (зал на 2 поверсі) відбулося засідання "круглого столу" на тему: "Українська освіта: що далі?".

Організатор - Благодійний фонд "Інститут розвитку освіти".

Підсумкові матеріали:

Квіт обіцяє виконати вимоги студентів

Міністр освіти і науки України Сергій Квіт видав указ щодо реалізації вимог студентів, які вже тиждень займають будівлю МОН.

Про це він заявив під час засідання "круглого столу" в Укрінформі на тему "Українська освіта: що далі?".
"Ці студенти - люди дуже вмотивовані. Вони сформулювали певні вимоги до міністерства щодо реформування нашої освітньої галузі. Серед цих вимог є дуже раціональні, які лежать просто на поверхні. Тому перший наказ я сьогодні видав, зокрема, щодо реалізації цих студентських вимог", - сказав Квіт.
Що стосується найперших планів, новопризначений міністр підкреслив, що має намір університети - посилювати, а звітність викладачів - полегшувати.

"І взагалі, викладачам, ректорам і студентам можна дуже полегшити життя тим, аби ми працювали за таким принципом - дозволено усе, що не заборонено. Я не знаю, скільки часу відміряно цьому уряду, у силу об'єктивних обставин, але ми постараємося зробити максимум для того, аби вся освітня громадськість - і на рівні шкіл, і на рівні університетів - усі відчули, що можна працювати без зайвих обмежень", - резюмував Квіт.

Квіт призначив своїм першим заступником Інну Совсун

Новопризначений міністр освіти і науки України Сергій Квіт звільнив з посади першого заступника Євгена Суліму та призначив на його місце Інну Совсун.
Про це він заявив під час круглого столу в Укрінформі на тему "Українська освіта: що далі?".

"Я сьогодні видав перші накази, зокрема, стосовно реалізації студентських вимог. Є наказ про відсторонення першого заступника міністра освіти і науки Суліми", - сказав міністр.

Таким чином, крісло першого заступника міністра МОН тепер займає директор Центру дослідження суспільства Інна Совсун.

"Вона вже виконує ці обов'язки", - підкреслив Квіт.

Український центр оцінювання якості освіти заборгував 4 мільйони

Український центр оцінювання якості освіти має близько 4 мільйонів гривень кредоторської заборгованості та потребує негайного фінансування поточних витрат для проведення зовнішнього незалежного оцінювання.
Про це під час круглого столу в Укрінформі заявила новопризначений перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

"На сьогодні кредиторська заборгованість Українського центру оцінювання якості освіти становить 3 млн 833 тис. гривень. І ще 7 млн 950 тис., тобто майже 10 млн гривень, необхідно для того, щоб зовнішнє незалежне оцінювання в цьому році відбулось", - сказала вона.

Квіт обіцяє розслідувати репресії ректорів проти студентів.

Новопризначений міністр освіти і науки Сергій Квіт обіцяє провести розслідування причетності ректорів до репресій проти студентів за участь у недавніх протестних акціях.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу в п'ятницю.

"Якщо якісь ректори були причетні до політичних репресій щодо своїх студентів, якщо був якийсь тиск на студентів - ми це будемо розслідувати", - сказав Квіт.
Коментуючи вже нинішні студентські акції з метою зміни цих ректорів, міністр зауважив, що, за законом, студенти не мають права зняти керівника вишу, "але вони можуть бути активними".

"Тут ідеться не тільки про зміну ректора, студенти повинні бути активними в усіх питаннях, у тому числі в організації навчального процесу. Тобто студентська активність важлива сама по собі", - підсумував Квіт.

ukrinform.ua ( http://www.ukrinform.ua/ukr/news/krugliy_stil_ukraiinska_osvita_shcho_dali_1913164 )



Додатково:

World Universities Web Ranking 2014 - рейтинг університетів за популярністю у Інтернеті ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3088 )

Сергій Квіт про рейтинг «Топ-200 Україна» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3139 )

Рейтинг інформаційної відкритості сайтів центральних органів виконавчої влади України — 2013 ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3116 )



Огигінал новини «Круглий стіл: "Українська освіта: що далі?"» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3126
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php