У поточному році держава профінансувала космічну галузь лише на 40%


У поточному році держава профінансувала космічну галузь лише на 40%. Про це під час підсумкової прес-конференції повідомив голова державного космічного агентства Юрій Алексєєв.

“Якщо взяти прописаний в бюджеті рядок фінансування галузі в поточному році, вийде близько 98 млн грн. Тепер від цієї суми ми отримали близько 40%”, – зазначив Алексєєв. При цьому він зазначив, що незважаючи на брак коштів, основні цілі в 2013 році були виконані.

“Нами було здійснено чотири пуски – дві машини, запущені за програмою “Зеніт” і дві машини за програмою “Дніпро”. При цьому по “Зеніту” у березні цього року дві ракети нам були повернуті і вже наприкінці квітня ми виявили певні недоліки в глибині конструкції, все проаналізували і доопрацювали. Тому план за цією програмою успішно виконаний”, – сказав Алексєєв.

При цьому він зазначив, що нестача фінансування від держави створює певні проблеми в роботі галузі. “На жаль зараз в бюджеті- 2014 не видно прописаної космічної програми, – сказав він.


news.finance.ua ( http://news.finance.ua/ua/~/1/2013/12/27/315841 )





Додатково:

До вимог з акредитації ВНЗ буде внесено показник цитування у виданнях міжнародних наукометричних баз ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3008 )

"Освіта і наука в інноваційному розвитку сучасної Європи". Аналітична доповідь ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2987 )

Украинцы выбирают польские вузы ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2753 )

80% студентів хочуть виїхати з України ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1757 )

Українська наука: наказано добити? ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1199 )



Огигінал новини «У поточному році держава профінансувала космічну галузь лише на 40%» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=3009
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php