OECD: "Комерціалізація досліджень, що фінансуються державою: Нові Тренди та Стратегії"


Переклад: Михайленко Ігор /Оксана Бурдик
для euroosvita.net


Організація економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), в котру входять 30 найбільш розвинутих країн світу, опубліковувала звіт «Комерціалізація досліджень, що фінансуються державою: Нові Тренди та Стратегії» (Commercialising Public Research: New Trends and Strategies).

Політики покладають великі надії на дослідження, що фінансуються державою у якості нових джерел зростання. Ці дослідження стали джерелом значних наукових та технологічних проривів, що стали найбільшими інноваціями. Найбільш відомими прикладами є глобальна система позиціонування (GPS), технологія МР3 та технологія розпізнавання голосу Apple Siri.

Суттєві економічні вигоди від досліджень, що фінансуються державою та зацікавленість урядів у їхньому використанні призвели до зростання зусиль, спрямованих на більш пряму безпосередню участь у заходах із їхньої комерціалізації. У світлі цього багатьма країнами Організації економічного співробітництва та розвитку вивчаються вищі навчальні заклади та інфраструктура, що забезпечують ці перетворення та комерціалізацію результатів досліджень, оскільки традиційні підходи та моделі зтикаються із значними обмеженнями та можуть унеможливити подальший науковий розвиток та розширення інновацій.

Звіт ОЕСР «Комерціалізація досліджень, що фінансуються державою: Нові Тренди та Стратегії» детально розглядають цю еволюцію та детальний огляд політики урядів та вищих навчальних закладів, що спрямована на удосконалення перетворення та використання результатів досліджень, що фінансуються державою. Звіт також містить порівняльні дані країн ОЕСР, університетів та дослідницьких закладів із застосуванням традиційних та нових показників.


Докладніше: на сайті OECD ( http://www.oecd.org/sti/sci-tech/commercialising-public-research.htm )

Завантажити: Основні висновки звіту (eng):




Огигінал новини «OECD: "Комерціалізація досліджень, що фінансуються державою: Нові Тренди та Стратегії"» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2992
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php