Міносвіти анулювало ліцензії 3 університетів


Державна інспекція навчальних закладів України провела перевірку щодо дотримання приватними вищими навчальними закладами вимог законодавства у сфері освіти, в результаті якої Акредитаційною комісією (АК) були анульовані ліцензії на надання освітніх послуг таких навчальних закладів:



«Міжнародний Слов'янський університет. Харків» у тому числі його структурного підрозділу Інституту країн Сходу та Африки ПВНЗ «Міжнародний Слов'янський університет. Харків», «Кіровоградський інститут регіонального управління та економіки», «Хмельницький коледж технології та дизайну». Про це повідомляє прес-служба Державної інспекції навчальних закладів України (Держінспекція навчальних закладів).

Засідання Акредитаційної комісії (АК) відбулося 8 листопада 2013 р. На ньому розглядалися результати перевірок дотримання приватними вищими навчальними закладами вимог законодавства у сфері освіти.

Згідно з повідомленням в ході інспектування ПВНЗ “Міжнародний Слов’янський університет. Харків”, а також його структурного підрозділу “Інститут країн Сходу та Африки”, встановлено, що спеціальна освіта більшості викладачів не відповідає профілю дисциплін, які вони викладають. Частина викладачів не мають відповідного наукового ступеня і вченого звання, а також за останні п’ять років не проходили підвищення кваліфікації та стажування.

Крім того, результати проведених контрольних робот показали критично низьку успішність – 0,8% (норма 90%) і якість знань – 0% (норма 50%). Контрольну роботу з дисципліни “Статистика” не виконав жоден студент.

Що стосується ГЧВУЗ Кіровоградського інституту регіонального управління та економіки і та Хмельницького коледжу технології та дизайну, то, за інформацією Держінспекції навчальних закладів, порушення виявлені як в кадровому так і в навчально-методичному та матеріально-технічному забезпеченні навчального процесу. Наприклад, керівники навчальних закладів призначені з порушенням вимог чинного законодавства, а прийом на роботу науково-педагогічних працівників здійснювався без проведення конкурсу.

Також зафіксована висока плинність кадрів, зокрема, в Коледжі технології та дизайну. Протягом 2012—2013 рр... звільнені з посад 13 викладачів, заступник директора з методичної роботи, головний бухгалтер, завідувач бібліотеки, заступник директора з навчальної роботи, завідувач відділом кадрів. Контингент студентів факультетів інституту становить близько 50 чоловік при нормі не менше 200. Крім того, ряд порушень виявлено в установчих документах і структурі навчальних закладів.

“Всі студенти навчальних закладів, ліцензії яких анульовано, будуть переведені до інших вищих навчальних закладів на ті ж спеціальності і без погіршення умов контракту, за яким вони вчилися”, – йдеться в повідомленні прес-служби Держінспекції навчальних закладів.



Огигінал новини «Міносвіти анулювало ліцензії 3 університетів» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2928
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php