У Росії на систему освіти будуть впливати результати держатестаціі


Підсумки державної підсумкової атестації (ДПА) дев'ятикласників, яка стає обов'язковою з майбутнього навчального року, будуть використовуватися для вдосконалення системи освіти, вважає керівник Рососвітнагляду Сергій Кравцов.



Згідно з новим законом «Про освіту в РФ», який набирає чинності з 1-го вересня цього року, державна підсумкова атестація стає обов'язковою для випускників 9-х класів.

«Узагальнення підсумків ДПА на федеральному рівні можливе для вдосконалення підручників, стандартів, для зміни політики з підвищення кваліфікації вчителів, але щоб оцінювати регіони, школи і так далі, треба добре подумати. Якщо і будуть такі узагальнення, то тільки для вдосконалення системи освіти в цілому, а не для того, щоб порівнювати регіони », - сказав С. Кравцов.

На його думку, підсумки держатестації дев'ятикласників повинні аналізуватися на регіональному рівні, узагальнюватися і служити технічним завданням для інститутів підвищення кваліфікації, для методичних центрів.

«Ми даємо регіонам механізм для об'єктивної оцінки знань учнів, щоб вони могли підготувати їх до успішної здачі ЄДІ», - зазначив глава відомства.

Нагадаємо, українські школярі проходили ДПА в кінці травня.






Додатково:

Рейтинг «Белая ворона», или Как руководство Министерства образования стимулирует повышение качества высшего образования
( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1637 )



Огигінал новини «У Росії на систему освіти будуть впливати результати держатестаціі» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2795
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php