ТОП-10 вишів, до яких вступники подали найменше заяв


Деякі виші за час вступної кампанії так і не набрали перший курс, а є й такі, куди подався тільки один абітурієнт.



Це стосується переважно приватних вишів.

Можливо, за вчорашній день (31 липня - останній день вступної кампанії) туди ще підтягнулись абітурієнти, але навряд чи їх буде стільки, аби змінити ситуацію кардинально.

У вишах недобір коментують неохоче, а от в Міносвіти кажуть: у країні невиправдано багато вишів - 823, тоді як в ідеалі вистачило б сотні.

«Такі виші, які з року в рік залишаються без студентів, зрештою самі відсіються. Думаю, що проблема з браком абітурієнтів буде відчуватися ще близько 10 років. За 2011-й у нас зникло 23 виші, замість них - 10 укрупнених. Хоча деякі просто не змогли вижити і закрилися. Така тенденція збережеться», - переконаний заступник директора Департаменту вищої освіти Микола Фоменко.

На його думку, також потрібно боротися з величезною кількістю вишів 1-го та 2-го рівнів акредитації.

«Ми з наступного року хочемо запустити проект, щоб в ПТУ та технікуми випускники 9-х класів теж проходили за тестами, а не іспитами. Тоді вони не зможуть набирати всіх, так як буде встановлено мінімальний бал. І з часом вони стануть укрупнюватися, щоб набрати студентів. Плануємо ввести два обов'язкові предмети для вступу», - сказав М. Фоменко.

Загалом, за даними «Вєстей», топ-10 аутсайдерів за кількістю поданих заяв стали такі ВНЗ:



ТОП-10 вишів, до яких вступники подали найменше заяв ( /prog/data/upimages/01082013.jpg )



Огигінал новини «ТОП-10 вишів, до яких вступники подали найменше заяв» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2769
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php