В КНУ імені Тараса Шевченка наукова діяльність фінансується тільки на половину


Рахункова палата заявила про розтрату університетом Шевченка 11 мільйонів гривень

Рахункова палата провела аудит фінансової діяльності Київського національного університету імені Тараса Шевченка, за результатами якого встановила, що з початку року вуз неефективно витратив 11 млн грн. бюджетних коштів. Про це йдеться в повідомленні Рахункової палати, передає ЛІГА.net ( http://news.liga.net/news/economics/882367-universitet_shevchenko_rastratil_11_mln_grn_schetnaya_palata.htm ).

«На наукову діяльність замість 25% виділяється менше 13% бюджетних коштів від загальної суми на утримання університету. Стажування за кордоном забезпечується на рівні 12-33% від певних нормативів, при цьому обсяги фінансування відряджень ростуть в основному за рахунок міжнародних грантів. Для досліджень використовується фізично і морально застаріле обладнання, придбане у 1954-1988 роках і зношене на 100%. За три роки вуз зміг виділити з власних коштів суму, що становить лише 10% від фінансових потреб на купівлю обладнання для виконання досліджень світового рівня»
, - йдеться в повідомленні.

У лабораторіях університету з початку року було проведено шість досліджень, результати яких, за експертними висновками НАН України і внутрішнім підсумками, не показали новизни.

Таким чином, 11 млн грн. бюджетних коштів на ці дослідження використані неефективно.





Додатково:

Ректор КНУ імені Т. Шевченка та ще 7 очільників вишів бажають доопрацювати проект Закону України «Про вищу освіту» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2286 )

Промова Михайла Згуровського та Лілії Гриневич під час Круглого столу "Закон про вищу освіту: що, де, коли?" (12.06.2013) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2683 )




Огигінал новини «В КНУ імені Тараса Шевченка наукова діяльність фінансується тільки на половину» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2766
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php