Розпорядженням КМУ створено Дніпропетровський державний економічний університет


26 червня 2013 року на засіданні Уряду схвалено розпорядження Кабінету Міністрів України «Деякі питання утворення Дніпропетровського державного економічного університету».

Відповідно до розпорядження, цілісний майновий комплекс Дніпропетровського державного аграрного університету буде передано зі сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства до сфери управління Міністерства освіти і науки.

Окрім того, відбудеться реорганізація Дніпропетровської державної фінансової академії, Академії митної служби України та Дніпропетровського державного аграрного університету шляхом приєднання до новоутвореного Дніпропетровського державного економічного університету.

Студенти Дніпропетровської державної фінансової академії, Академії митної служби України та Дніпропетровського державного аграрного університету продовжують навчання у Дніпропетровському державному економічному університеті.

Зазначимо, що розпорядження КМУ розроблено з метою реалізації завдань з оптимізації мережі вищих навчальних закладів, передбачених пунктами 34.5 та 35.1 Національного плану дій на 2013 рік ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2575 ) щодо впровадження Програми економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава», затвердженого Указом Президента України від 12 березня 2013 року № 128.

Метою розпорядження є удосконалення менеджменту в системі вищої освіти, що надасть змогу більш ефективно формувати і регулювати обсяги державного замовлення та фінансування діяльності вищих навчальних закладів, дозволить більш ефективно реалізовувати принцип ступеневої освіти, використовувати педагогічний потенціал та матеріально-технічну базу ВНЗ.




Додатково:

Про Національну стратегію розвитку освіти в Україні на період до 2021 року ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2712 )

Новий оглядовий звіт EUA: Тенденції державного фінансування вищої освіти у Європі ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2705 )




Огигінал новини «Розпорядженням КМУ створено Дніпропетровський державний економічний університет» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2716
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php