Times Higher Education: Опубліковано всесвітній рейтинг 100 кращих університетів, вік яких не перевищує 50 років


Британським видавництвом Times Higher Education опубліковано всесвітній рейтинг 100 кращих університетів ( http://www.timeshighereducation.co.uk/news/the-100-under-50-2013-world-university-rankings/2004942.article ), вік яких не перевищує 50 років.

"Рейтинг 100 молодих університетів має свої особливості, - заявив головний редактор рейтингів видання Times Higher Education Філ Бейті /Phil Baty/ - Він показує, чого здатні досягти країни, що переживають швидкий економічний підйом. Так, у загальному рейтингу 400 ВНЗ традиційно домінують американські та британські вищі навчальні заклади. Часто вони мають історію, що нараховує декілька сотень років, в ряді випадків до 900 років. Однак сьогодні молоде покоління університетів, котре було створено 20 - 30 років назад, кидає виклик своїм "старим колегам" та наполегливо рухаються уверх по ступенях рейтингів".

"Ми відображаємо цей процес та вказуємо, яким чином вони досягають успіху, а також виявляємо тих новачків, котрі найближчим часом можуть змінити провідні старі університети в якості світових лідерів. Крім того, рейтинг дає нам можливість визначити ті країни, які йдуть у відрив від інших держав у сфері освіти. Особливість молодих університетів є в тому, що вони сфокусовані на окремих направленнях та мають дуже глибоку спеціалізацію", - замітив Бейті.


Sitting pretty: the top 10 universities under 50 years old

1. Pohang University of Science and Technology, South Korea
2. École Polytechnique Fédérale de Lausanne, Switzerland
3. Korea Advanced Institute of Science and Technology, South Korea
4. Hong Kong University of Science and Technology, Hong Kong
5. University of California, Irvine, US
6. Maastricht University, Netherlands
7. University of York, UK
8. Nanyang Technological University, Singapore
9. Université Pierre et Marie Curie, France
10. Université Paris-Sud, France

Ні один російський університет не увійшов у нинішньому році в сотню кращих молодих вузів світу.

Причина: ні один російський вуз, створений після 1963 року, не направляв необхідних даних, щоб поборотись за входження в рейтинг молодих університетів у нинішньому році.



За іформацією: timeshighereducation.co.uk ( http://www.timeshighereducation.co.uk/news/the-100-under-50-2013-world-university-rankings/2004942.article ) та itar-tass.com ( http://www.itar-tass.com/c1/778096.html )




Додатково:

Рейтинги The Times ( https://euroosvita.net/index.php/?category=53 )

Об интернационализации российского высшего образования ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2694 )

За українською вищою освітою саме більше їдуть з Туркменістану, Китаю та Росії ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2687 )

Деньги университетам – по результатам рейтингов ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2628 )



Огигінал новини «Times Higher Education: Опубліковано всесвітній рейтинг 100 кращих університетів, вік яких не перевищує 50 років» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2700
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php