94 українці навчатимуться в Європі за програмою Еразмус Мундус


В травні 2013 року відповідно до офіційного рішення Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури 87 стипендій були надані українським студентам для навчання на одній зі 138 магістерських програм та сім стипендій – для навчання на одній із 42 спільних докторських програм європейської освітньої програми Еразмус Мундус.

Цього року серед 147 стипендій Еразмус Мундус магістерського рівня, що отримали студенти в шістьох країнах Східного Сусідства (Вірменія, Азербайджан, Білорусь, Грузія, Молдова та Україна), більше 50% - 84 були надані студентам з України. В умовах серйозної конкуренції сім з 35 українців, отримали стипендії для навчання за докторськими програмами Еразмус Мундус.

В рамках конкурсу 2013 року рівень успішності докторських заявок (кількість виграних заявок у відношенні до загальної кількості поданих заявок) з України збільшився майже в три рази порівняно з 2012 роком (20% проти 7%), рівень успішності заявок, поданих на магістерські програми, досяг 17% (проти 13% у 2012 році).

Цього року магістерські та докторські заявки були подані студентами з більше 20 вищих навчальних закладів України.

В результаті конкурсу програми Еразмус Мундус студенти з Київського національного університету імені Тараса Шевченка ( https://euroosvita.net/index.php/?category=35&id=688 ), Національного університету «Києво-Могилянська академія» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=35&id=695 ), Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=35&id=689 ), Львівського національного університету імені Івана Франка, Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара ( https://euroosvita.net/index.php/?category=35&id=693 ) та інших вищих навчальних закладів України отримали можливість навчатися в Нідерландах, Німеччині, Бельгії, Франції, Великобританії та інших країнах ЄС, вивчаючи механіку, системну динаміку, викладання іспанської мови, промисловий менеджмент, лісове господарство, інженерію, конструювання кораблів, журналістику, економіку та право, російські, центральноєвропейські та східноєвропейські студії та інші науки.

Програма Еразмус Мундус, Напрям 1 являє собою магістерські та докторські програми високої якості, що розроблені партнерствами європейських університетів з не менш, як трьох різних країн.

В рамках програми надаються стипендії для студентів з ЄС та країн-партнерів для навчання за магістерськими та PhD програмами. Програма також передбачає короткотермінові гранти для науковців. В середньому, на два-три роки навчання програмою надається грант розміром близько 10 000 – 24 000 EUR для навчання за магістерськими програмами та 19 000 – 30 000 EUR для навчання за докторськими програмами, включаючи стипендії розміром 1000 EUR та 2 800 EUR для магістрів та докторантів відповідно.


Детальну інформацію щодо програми Еразмус Мундус, Напрям 1 і зокрема щодо наступного конкурсу можна отримати за посилками (будь ласка, слідкуйте за новинами)

http://eacea.ec.europa.eu/erasmus_mundus/programme/action1_en.php

http://www.tempus.org.ua/en/osvitni-programy-es-dlja-universytetiv-ta-studentiv/erazmus-mundus-2009-2013.html




За інформацією: eeas.europa.eu ( http://eeas.europa.eu/delegations/ukraine/press_corner/all_news/news/2013/2013_05_24_1_uk.htm )



Додатково:

Опубликован справочник на русском языке "Магистерские и докторские программы Эрасмус Мундус (2012-2013)" ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2563 )



Огигінал новини «94 українці навчатимуться в Європі за програмою Еразмус Мундус» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2648
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php