Половина українських батьків мріє, щоб їх діти отримували вищу освіту за кордоном


Якби була можливість, половина українських батьків відправили б дітей вчитися за кордон. Про це свідчать дані опитування, проведеного кар'єрним порталом rabota.ua спільно з тижневиком «Коментарі» та сайтом Comments.ua. ( http://ua.comments.ua/life/200368-ukraintsi-rozcharovuyutsya-u-vitchiznyanih.html )

Зокрема про перевагу «закордонного» розвитку заявили 49% респондентів. Ще 22% опитаних воліли б віддати дитину до столичного вишу, кожен п'ятий готовий задовольнятися хорошим університетом в обласному центрі, щоб дитина отримувала освіту недалеко від рідної домівки.

Загалом отримання вищої освіти залишається бажаним для українців. Так, 38% респондентів стверджують, що диплом надає людині впевненість у своїх силах і можливостях, 27% впевнені, що його наявність підвищує шанси на успішну кар'єру. Ще 15% українців вважають, що диплом - лише формальність.

Традиційно українці вважають, що якісну освіту дасть навчання на стаціонарній формі - її обирають 84% респондентів. Для порівняння, на заочну форму згодні лише 9% опитаних.

Що стосується суми, яку українці готові викласти за навчання, то 25% називають діапазон $500-1000 на рік. Ще 24% згодні на $1000-2000.




Додатково:

У яких країнах бажають навчатися українські абітурієнти ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1918 )




Огигінал новини «Половина українських батьків мріє, щоб їх діти отримували вищу освіту за кордоном» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2613
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php