Результати конкурсу «Proof of Concept» в рамках Європейського дослідницького центру (ERC)


5 лютого 2013 року Європейський Дослідницький Центр (European Research Council (ERC) опублікував результати останнього етапу фінансової схеми «Proof of Concept».

Кожен грант має фінансування до 150 тис. євро, яке надається дослідникам, які вже співпрацюють з ERC. Таким чином їх дослідження матимуть змогу вийти на світовий ринок інновацій. На сьогоднішній день підтримано 60 проектів. Останні 27 проектів опублікували сьогодні, а перші 33 ще у вересні 2012 року.

Проекти покривають широкий спектр тем, наприклад інноваційні лікувальні терапії і нові біоматеріали, безпечні для навколишнього середовища та дешевші хімічні складові для виробництв, комплексний підхід до будівництва, тощо. Фінансування покриває заходи, які належать до захисту прав інтелектуальної власності, дослідження комерційних і бізнесових можливостей або їх технічної легалізації.

Комісар з питань досліджень, інновацій та науки Марі Геоган-Квін прокоментувала:
«Другий конкурс «Proof of Concept» чудовий захід, що допоможе нам вивести наші кращі ідеї на європейський ринок. Ця схема допоможе грантоотримувачам реалізувати наукові прориви і винаходи. За допомогою цих грантів і фінансування досліджень «'blue sky» взагалі, ERC допомагає зробити Європу більш конкурентоспроможною зараз і у майбутньому».

Президент ERC, професор Хельга Новотні, дала свій коментар:
«Схема була запроваджена у 2011 році. Дуже важливо, що вона стійко йде до досягнення своїх цілей. Це фінансування дозволяє грантоотримувачам вивести свої дослідження на ринок. Ми вже маємо результати першого конкурсу, а також бачимо загальну зростаючу зацікавленість до цієї схеми. Ці гранти не лише допомагають максимізувати значення досліджень, але і відкрити нові грані між фундаментальними дослідженнями і виробництвом в Європі. І все це враховуючи лише часткове фінансування з боку ERC».

У конкурсі взяли участь представники десяти країн Європейської області досліджень.

Загальний бюджет на цей конкурс становить 10 млн. євро. Рівень успішності складає 50%, порівнюючи з рівнем успішності 30% першого конкурсу. Другий кінцевий термін подачі заявок мав місце у жовтні 2012 року; за цей час було подано 69 заявок. Перший кінцевий термін подачі заявок мав місце у травні 2012 року.

На цій сторінці можна завантажити прес-реліз з інформацією про конкурс, списком підтриманих проектів і тематики їх досліджень, а також контактні дані ERC. Документ у форматі pdf, англійською мовою.




Огигінал новини «Результати конкурсу «Proof of Concept» в рамках Європейського дослідницького центру (ERC)» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2527
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php