Профорієнтація безробітних буде здійснюватися згідно з новим порядком


Мінсоцполітики наказом від 03.01.2013 р. № 2 ( https://euroosvita.net/index.php/?category=17&id=2518 ) затвердило Порядок надання територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує держполітику у сфері зайнятості населення та трудової міграції (далі - територіальні органи, послуг з професійної орієнтації осіб (далі - профорієнтаційні послуги).

Згідно з документом, профорієнтаційні послуги надаютимуться всім соціальним групам і віковим категоріям осіб, які звернулися в територіальні органи, а також групам осіб, які потребують профорієнтації, за письмовим зверненням їх представників в центральні та / або територіальні органи.

Територіальними органами у районах, районах у містах, містах надаються такі профорієнтаційні послуги: профінформування, профконсультування і профвідбір, а також, при необхідності, територіальними органами в АРК, областях, містах Києві та Севастополі - профінформування і профконсультування шляхом он-лайн-консультування в мережі Інтернет.

Профорієнтаційні послуги надаються в індивідуальній та груповій формах, як безпосередньо в територіальних органах, так і поза їх межами, а також побічно або дистанційно. Профорієнтаційні послуги можуть надаватися, при необхідності, неодноразово.

Крім того, відповідно до порядку, отримання профорієнтаційних послуг зареєстрованими безробітними здійснюється ними з урахуванням письмових індивідуальних рекомендацій щодо сприяння працевлаштуванню. Види і форми профорієнтаційних послуг, які пропонуються особі, визначаються працівником територіального органу за узгодженням з особою.

Фінансування професійної орієнтації здійснюється за рахунок коштів, передбачених на ці цілі бюджетом фонду на поточний рік.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

З моменту набрання чинності наказом № 2 втратить чинність попередній наказ Мінсоцполітики від 19.09.2011 р. № 356 «Про затвердження Положення про надання соціальних послуг з професійної орієнтації в державній службі зайнятості».




Огигінал новини «Профорієнтація безробітних буде здійснюватися згідно з новим порядком» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2517
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php