Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля отримала право на надання освітніх послуг іноземним громадянам


Відповідно до ліцензії Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України № 073049 від 08.01.2013 року, Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (м. Черкаси) отримала право на надання освітніх послуг іноземним громадянам.

В навчальному закладі буде здійснюватись підготовка іноземних громадян за акредитованими напрямами (спеціальностями) спеціаліст, бакалавр, магістр зі спеціальності «Пожежна безпека».

Академія має розвинену матеріальну базу, яка забезпечить високий рівень підготовки спеціалістів для інших країн.

Навчальний процес в академії забезпечують 173 науково-педагогічних працівники, серед яких 14 докторів наук, професорів (8 %), 81 кандидат наук, доцент (47 %).

Серед штатних викладачів академії – 10 докторів, професорів (6,1 %) та 77 кандидатів наук, доцентів (47,5 %). Всі кафедри очолюють науково-педагогічні працівники з науковими ступенями та вченими званнями.

Передбачається, що підготовку іноземних громадян за акредитованими напрямами та спеціальностями будуть забезпечувати такі кафедри: кафедра оперативно-тактичної діяльності, кафедра пожежно-профілактичної роботи (випускова), кафедра процесів горіння, кафедра автоматичних систем безпеки та електроустановок, кафедра цивільного захисту та медицини катастроф, кафедра спеціальної та фізичної підготовки, кафедра техніки, кафедра іноземних мов та гуманітарних наук, кафедра психології, філософії та суспільних наук, кафедра психології діяльності в особливих умовах, кафедра будівельних конструкцій та інші.

Матеріально-технічна база академії дозволяє повністю забезпечити підготовку іноземних громадян за акредитованими напрямами та спеціальностями.

Так, на основній території площею 10,4 га розташовано 14 будівель і споруд, де є все необхідне для навчання та відпочинку студентів академії: 6 лекційних залів, 21 лабораторія, 49 навчальних кабінетів, наукова та спеціальна бібліотеки з читальними залами на 210 місць, конференц-зал на 100 місць, центр культури та дозвілля з клубом на 444 місця, 4 спортивно-навчальні споруди та комплекси, навчальний комплекс психологічної підготовки (спеціалізована навчальна лабораторія з проведення аварійно-рятувальних робіт), навчальна пожежно-рятувальна частина та ін.

В академії значна увага приділяється використанню в навчально-виховному процесі технічних засобів навчання, впровадженню новітніх інформаційних та комп’ютерних технологій, всі навчальні аудиторії профілюючих кафедр забезпечені зразками пожежно-рятувальної техніки, обладнанням, діючими макетами, тренажерами тощо. На базі бібліотечного комплексу встановлена та функціонує сучасна бібліотечна комп’ютерна система «УДФ Бібліотека» з локальним доступом. Даний бібліотечний комплекс включає в себе автоматизовану систему обліку «Електронна бібліотека», яка забезпечує електронний облік бібліотечного фонду і роботу з абонентами.

В академії діють гуртожиток на 740 місць, їдальня, два кафетерії, медико-санітарна частина, створена сучасна спортивна інфраструктура.

Медико-санітарна частина Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля є лікувально-профілактичним закладом охорони здоров’я, на який покладається організація медичного забезпечення навчального процесу та надання медичної допомоги. У листопаді 2011 року медико-санітарна частина академії отримала право на здійснення медичної практики (ліцензія Міністерства охорони здоров’я України від 07.11.2011 р. АГ № 603807), що дозволяє на достатньому рівні надавати основні види кваліфікованої медичної допомоги, здійснювати контроль за дотриманням санітарно-протиепідемічного стану та постійний моніторинг стану здоров’я та фізичного розвитку курсантів і студентів. Невідкладна медична допомога надається цілодобово. Щорічно проводяться медичні профогляди всіх категорій працівників, курсантів та студентів академії.

При академії функціонує сучасний спортивно-оздоровчий комплекс загальною площею 1748 м2 з критим манежем із 4-ма біговими доріжками, який широко використовується не лише для підготовки спортсменів вищої кваліфікації та проведення спортивно-масової роботи, а й як центр культури та відпочинку студентів академії. У навчальному закладі культивується майже 20 видів спорту.

У подальшому на території спортивно-оздоровчого комплексу планується побудувати споруди, на яких будуть відпрацьовуватися навички проведення рятувальних робіт у гірській місцевості, басейн для відпрацювання водолазних навиків та рятування на воді тощо.

На території академії функціонують: один стадіон, 6 спортивних майданчиків, у тому числі спортивний майданчик для ігрових видів спорту зі штучним покриттям та освітленням.

З метою задоволення потреб іноземних студентів на період навчання для них виділено окремий блок житлових приміщень з відповідною інфраструктурою.

Всі іноземні студенти будуть забезпечені комфортабельними кімнатами з відповідними санітарними умовами. В кімнатах, які розраховані на 2-3 особи, є душова і санвузол. Для проведення занять з самопідготовки на кожному поверсі виділена окрема кімната.

Великий досвід професорсько-викладацького складу академії у підготовці фахівців зі спеціальності «Пожежна безпека» гарантує якісну освіту всім бажаючим навчатись в нашій академії. Тісні зв’язки з рятувальними службами різних країн Європи та СНД дозволяють бути в курсі всіх новітніх тенденцій у справі рятування людей і гасіння пожеж, а це , в свою чергу, дозволяє надавати сучасні та якісні знання, щоб гідно вирішувати всі проблемні питання, які ставить сучасний світ перед рятувальними службами.



Додатково:

НУЦЗУ: Вперше у незалежній Україні магістри захищали дипломні роботи з охорони праці ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2444 )

Іноземні студенти в Україні: освіта чи експлуатація? ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1808 )




Огигінал новини «Академія пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля отримала право на надання освітніх послуг іноземним громадянам» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2516
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php