В НТУУ «КПІ» почала працювати система «Електронний платіж для студентів»


Першими переваги системи «Електронний платіж для студентів» відчують студенти, які мешкають у гуртожитку №7. Вони отримали змогу сплачувати за послуги з проживання в електронному вигляді. Їх гуртожиток підключено до системи з 26 грудня 2012 року.

Цю систему створено з ініціативи і за безпосередньою участю студентів факультету інформатики та обчислювальної техніки (ФІОТ) Дениса Ювженка та Олександра Терещука.


У вересні 2012 року вони звернулися до ректорату університету з пропозицією створити програмне забезпечення, впровадження якого допоможе подолати проблему черг, які виникають під час сплати студентами за послуги з проживання в гуртожитках, з перспективою використання результатів їхньої роботи як дипломних проектів.

Робота проводилася під керівництвом доцента кафедри обчислювальної техніки Сергія Григоровича Стиренка у тісній співпраці з адміністрацією студмістечка, бухгалтеріями НТУУ «КПІ» та студмістечка, НТО "КПІ-Телеком", Студрадою КПІ, Науковим парком «Київська політехніка», молодіжним бізнес-інкубатором «Політеко» та компанією – партнером Наукового парку «MoneXy».

Остання забезпечила систему електронних платежів надійним процесінгом, а також створила інфраструктуру для забезпечення зручної сплати за послуги шляхом безкомісійного поповнення.

Це є великою перевагою системи «Електронний платіж для студентів», оскільки загалом по Україні поповнення будь-яких електронних грошей проводиться з комісією.

Програмний продукт було створено впродовж трьох місяців і система запрацювала. Після проведення низки платежів у тестовому режимі та аналізу роботи системи до кінця січня до неї будуть підключені й інші гуртожитки.

У планах на 2013 рік – забезпечення можливості оплати через систему «Електронний платіж для студентів» усіх послуг, які надаються в КПІ.



Додатково:

НТУУ "Київський політехнічний інститут" переміг у голосуванні на проведення у виші безкоштовного Wi-Fi в рамках проекту КМДА KYIV FREE Wi-Fi ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2391 )

Розпочалась дослідна експлуатація електронного студентського квитка студентів НТУ «КПІ» з безконтактним чипом у якості пільгового студентського проїзного у Київському метрополітені ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1633 )

У КПІ відбувся круглий стіл «Міжнародна мобільність молодих вчених: можливість підтримки в Україні та Німеччині» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2234 )

Київскі ВНЗ підписали МЕМОРАНДУМ про взаємодію та співпрацю ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1740 )

Законопроект "Про вищу освіту" від робочої групи ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2423 )

...Один з керівників Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України сказав: «У нас в освіті все гаразд. Залишилися дві проблеми – Києво-Могилянська академія та КПІ»... ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2496 )




Огигінал новини «В НТУУ «КПІ» почала працювати система «Електронний платіж для студентів»» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2508
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php