НУЦЗУ: Вперше у незалежній Україні магістри захищали дипломні роботи з охорони праці


На кафедрі охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Національного університету цивільного захисту України відбувся перший у незалежній Україні захист дипломних робіт за спеціальністю «Охорона праці у сфері цивільного захисту» освітньо-кваліфікаційного рівня «магістр».

Разом зі своїми керівниками-наставниками - завідувачем кафедри доктором хімічних наук, професором Васюковим О.Є. та доцентом кафедри кандидатом технічних наук, доцентом Стрільцем В.М. здобувачі кваліфікації «Науковий співробітник (галузь інженерної справи)» здійснили наукові доробки з питань удосконалення та підвищення ефективності системи моніторингу виробничого травматизму, професійних захворювань, системи управління охороною праці на підприємствах різних регіонів країни, дослідження методу експертних оцінок при розрахунку професійного ризику підприємств.

Так склалося, що перший випуск магістрів має жіноче обличчя.

Майже шість років навчання, опанування особливостями управління охороною праці, розслідування, обліку й аналізу нещасних випадків на виробництві, профілактики виробничого травматизму та професійних захворювань, організації наглядової діяльності в галузі охорони праці, державного соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань, ергономіки робочих місць, організаційно-технічного забезпечення атестації та паспортизації робочих місць, експертизи з охорони праці, системи управління охороною праці в галузі, діяльності міжнародної організації праці, державного управління охороною праці та техногенною безпекою та багатьох інших питань сфери охорони праці зумовили упевнені доповіді, компетентні відповіді студенток-магістрів на запитання членів державної екзаменаційної комісії, а також фахові пояснення, переконливе доведення результатів власних досліджень та їх практичного значення.

Тож, пройшовши разом тривалий шлях підготовки та професійно-орієнтованого становлення, кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки щиро вітає своїх красунь-магістрів з успішним захистом дипломних робіт і бажає подальших професійних, наукових успіхів, а також жіночого та материнського щастя.



nuczu.edu.ua ( http://nuczu.edu.ua/ukr/news/?id=2228 )




Додатково:

Рейтинг вищих навчальних закладів України - за показниками наукометричної бази даних Scopus ( https://euroosvita.net/index.php/?category=58 )



Огигінал новини «НУЦЗУ: Вперше у незалежній Україні магістри захищали дипломні роботи з охорони праці» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2444
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php