У Латвії переймаються неконкурентоздатністю своїх вузів


Діяльність Ради з вищої освіти (РВО) не свідчить про наміри підвищити конкурентоспроможність латвійських вузів - до такого висновку дійшла парламентська фракція Партії реформ за підсумками зустрічі з представниками РВО.



Приводом для запрошення керівництва РВО стала поява в публічному просторі інформації про сумнівних обставин проведення дослідження з оцінки якості програм латвійських вузів. Партія реформ відзначає, що під час не отримала від відповідальних чиновників тлумачних відповідей. Наприклад, голова РВО Яніс Вітру не зміг дати однозначну відповідь, чи могли бути фальсифіковані дані дослідження.

«Оцінка програм вищих навчальних закладів була виконана безвідповідально і неякісно. Депутати також констатували, що у партії і РВО фундаментально відрізняються думки про ситуацію в системі вищої освіти. Ми переконані, що цей сектор є неконкурентоспроможним, оскільки латвійські вузи не входять в міжнародні рейтинги і латвійські студенти їдуть вчитися за кордон», - наголошується в повідомленні партії екс-президента.

Партія реформ висловила підтримку діям міністра освіти Роберта Кіліс.




Додатково:


Российские вузы получат 55 миллиардов рублей для вхождения в рейтинги ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2412 )

О реформе образования, ее итогах и перспективах. Заявление Ученого совета филологического факультета МГУ ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2414 )



Огигінал новини «У Латвії переймаються неконкурентоздатністю своїх вузів» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2433
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php