Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна приєднався до Європейської мережі освіти в галузі керованого термоядерного синтезу


Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна ( https://euroosvita.net/index.php/?category=35&id=690 ) став членом Європейської мережі освіти в галузі керованого термоядерного синтезу (FUSENET).

Приєднання Каразінського університету до цієї професійної асоціації міжнародного рівня свідчить про визнання європейською науковою спільнотою зусиль університету у сфері підготовки висококваліфікованих фахівців з різних галузей фізики та його великого потенціалу щодо подальшої роботи у цьому напрямку.

Довідково. FUSENET було створено за підтримки Європейської Комісії у жовтні 2008 року, як координаційний центр з вирішення науково-дослідницьких завдань у межах 7 Рамкової програми (Seventh Framework Programme) ( https://euroosvita.net/index.php/?category=17&id=1110 ).

До проекту FUSENET загалом приєдналося 36 учасників із 18 країн, серед яких 22 університети та 14 членів European Atomic Energy Community (EURATOM).

Провідна мета проекту FUSENET — за допомогою створення Європейської мережі з освіти у галузі керованого термоядерного синтезу покращити якість підготовки фахівців з різних галузей фізики та розширити відповідну освітню діяльність у Європі.



Додатково:

ХНУ імені В.Н. Каразіна виборов друге місце у турнірі із природничих наук в Санкт-Петербурзі ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2361 )

В Харківському університеті ім. Каразіна замість рефератів студенти будуть писати в «Вікіпедію» ( https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=1959 )

ВНЗ України в міжнародних асоціаціях університетів у 2011 році ( https://euroosvita.net/index.php/?category=49&id=1769 )




Огигінал новини «Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна приєднався до Європейської мережі освіти в галузі керованого термоядерного синтезу» - https://euroosvita.net/index.php/?category=1&id=2392
«Євро Освіта»  - https://euroosvita.net/index.php